Til kommunalvalget i november vil Alternativet være et af de nye partier på stemmesedlen, og partiet har nu deres 6 byrådskandidater på plads. Det er Niels Aalbæk Jensen, Irene Juul Vissing, Niels Levinsen, Lasse Dreboldt Olsen, Lasse Lee og Michael Furu Nielsen.

Det skriver Alternativet i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os i den grad til valget. Vi går ydmygt til sagen, og vil gøre alt hvad vi kan for at skabe en ny politisk kultur, hvor der samarbejdes hen over midten. Politik kommer før personer, hvilket også betyder, at vi ikke peger på en bestemt borgmesterkandidat.” siger Niels Aalbæk Jensen, som er partiets spidskandidat.

Fire af Alternativets kandidater. Fra venstre Lasse Dreboldt Olsen, Niels Aalbæk Jensen, Irene Juul Vissing og Niels Levinsen. Foto: Alternativet Sorø.

Som mangeårig iværksætter er det én af Niels Aalbæk Jensens mærkesager at skabe bedre forhold for nye og grønne iværksættere i kommunen. ”Vores vækst skal have et bæredygtigt fokus”, uddyber han.

Alternativet peger på, at der skal investeres i fremtiden. En sund økonomi kan ikke stå alene. Der er brug for en grøn og social bundlinje. Sidstnævnte er et hjertebarn for Irene Juul Vissing og Lasse Dreboldt Olsen.

”Hvis jeg skulle nævne én sag, der for mig at se er den allervigtigste, så er det at prioritere vores børn” siger Irene og fortsætter:

”Institutioner og skoler er afgørende for vores børns udvikling, og derfor skal vi give dem de bedste rammer. En investering i børnene er en investering i nuværende og fremtidige generationer – en bedre forrentning fås ikke”.

Alternativet er kendt for sin grønne profil. Om den siger Niels Levinsen, der også er en af partiets kandidater:

”Vores natur og miljø er under pres, og klimaet slår nogle gevaldige kolbøtter. Borgerne er parate til at handle og de gør en masse på egen hånd, men det nuværende flertal i byrådet ser ikke sig selv som en del af løsningen. Det vil jeg være med til at lave om på”.

Alternativet Sorø blev stiftet i foråret 2016 og det kommende valg er partiets første valg til byrådet. Valget afholdes den 21. november 2017.