Lørdag den 8. november strømmer skoleelever fra hele Region Sjælland til Sorø, nærmere bestemt til Mærsk McKinney-Møller Videncenter på Sorø Akademi. Her går det nemlig løs i årets store First Lego League-turnering.

First Lego League er en slags videnskabens OL – et kæmpe stævne, hvor børn og unge fra hele verden dyster i disciplinerne forskning, teknologi, markedsføring og samarbejde, og ikke mindst udfordrer hinanden i de spektakulære robotkampe med LEGO Mindstorm-robotter, eleverne selv har konstrueret og programmeret.

Læring i verdensklasse
Temaet for årets dyst er læring i verdensklasse. Under overskriften ”World Class” skal de deltagende hold udvikle nyskabende måder at hjælpe andre med at lære nyt.

Morten Holm Madsen, sciencekoordinator i Sorø Kommune og tovholder på First Lego League i Region Sjælland, siger:

– Det er en spændende udfordring, som kan føre eleverne vidt omkring. De tidligere år har vi set nogle virkeligt imponerende elevpræsentationer, og det tror jeg bestemt også, vi kommer til i år. First Lego League er en fantastisk mulighed for de elever, der brænder for teknologi og videnskab. De får mulighed for at fordybe sig i et emne – og for at vise frugten af deres fordybelse frem for omverdenen i en turnering, der ikke står tilbage for de mest spektakulære idræts- og fritidsbegivenheder. Det er en fantastisk måde at vise, at teknologi og videnskab godt kan være både sejt og spændende.

Bruger fritiden
Turneringen i Sorø har tidligere fostret vinderhold, og sidste år gik 2. pladsen i den danske konkurrence til et hold fra Antvorskov Skole i Slagelse. Også i år bliver der kamp til stregen.

– Rundt omkring på skolerne knokler holdene med at få det sidste klar, og der er rigtig mange elever, som bruger både lektietid og fritid på First Lego League, siger Morten Holm Madsen.

Yngre elever også med
Også de yngre elever kan være med. De kan nemlig deltage i Junior First Lego League, hvor eleverne arbejder med LEGO WEDO og skal præsentere deres eget læringshjælpemiddel i form af en bevægelig robot.

Fakta
First Lego League finder sted lørdag den 8. november. 10 steder i landet dystes der, og vinderholdet går videre til den skandinaviske finaleturnering, som finder sted den 29. november i Industriens Hus i København.

Over hele Skandinavien dyster børn og unge i årets udfordring, som i år har temaet ”World Class” – som handler om læring i verdensklasse – over 900 hold er tilmeldt.

Se mere på www.hjernekraft.org.

Download program

fll