Alle veje fører som bekendt til Rom, men nu får indbyggerne – og ikke mindst de erhvervsdrivende – i den italienske hovedstad også en chance for at finde ud af byen og få inspiration til at etablere sig i det nordeuropæiske. Nærmere bestemt i Sorø.

Sorø Kommune er gået sammen med Slagelse og Ringsted kommuner om en fælles international markedsføring af E20-strækningen som en attraktiv beliggenhed for erhvervsvirksomheder, midt mellem øst og vest, mellem København og Odense, mellem Sverige og Jylland, kun få timers kørsel fra Hamburg.

De tre kommuner har i samarbejde med Femern Belt Development udarbejdet et fælles markedsføringsmateriale henvendt til udenlandske virksomheder, der er på udkig efter et godt sted til deres nordeuropæiske tilstedeværelse.

– Femern Bælt-forbindelsen kommer til at ændre geografien i vores region, og det åbner også muligheder for Sorø. Dem skal vi gribe. Blandt andet ved at markedsføre os over for udenlandske virksomheder. Endelig er selve etableringen af den faste forbindelse jo et gigantisk anlægsprojekt. Og her vil jeg opfordre vores lokale virksomheder til at være vakse ved havelågen. Det er altså nu, man skal holde sig til, hvis man vil være med og have del i milliardprojektet, siger borgmester Gert Jørgensen fra Sorø Kommune.

I markedsføringen af Sorø, Ringsted og Slagelse er det især den centrale beliggenhed, der slås på.

– Kommunerne langs E20 har en god placering for virksomheder, som betjener hele Nordeuropa. Med et logistikcenter i Sorø er du tæt på Norden og tæt på Tyskland og hele det nordlige Europa. Den faste forbindelse under Femern Bælt gør afstandene kortere og binder det nordlige Europa endnu tættere sammen. Det vil vi gerne gøre udenlandske virksomheder opmærksomme på, siger erhvervschef i Sorø Kommune, Niels-Henrik Glisbjerg.

Markedsføringsmaterialet vil blive sendt til ambassader i blandt andet Rom, Madrid og London. Herudover vil det kunne findes i den erhvervsrettede del af Billund Lufthavn og Kastrup, og det vil blive distribueret på verdens største messe for investorer og developere (MIPIM) som løber af stablen i Cannes i disse dage.

Den fælles E20-mappe kan ses her, hvor man også kan finde de Sorø-specifikke informationer.

e20_53