PRESSEMEDDELELSE

Alle Sorø-roere vandt medaljer ved Skolekaproningen på Bagsværd sø i lørdags!

Den årligt tilbagevendende Skolekaproning for unge uøvede og øvede roere trak trods det våde og regnfulde vejr ca. 300 børn og unge. Der blev konkurreret på livet løs i single sculler og dobbelt sculler, ligesom den nye Edon-begynder sculler: en bred single sculler med støttehjul var populær.

Sorø Roklub deltog med velforberedte unge talenter fra yngste jun. D og opefter i løb for uøvede og øvede roere. 9 uøvede roere og 7 øvede roere.

Birgit Juel-Hansen, Lasse Buus og deres hjælpere udtalte efter kaproningen: aldrig har vi båret så mange både og aldrig har vi hjulpet så mange roere med at komme ud til og ind fra løb – ved mål stod andre af klubbens voksne samt forældre klar til at tage imod de unge, når de skulle til medaljeceremonien med uddeling af bronze, sølv og guld i alle løb. Der blev spist medbragte madpakker og hygget i læ for regnen ved klubbens bådtrailer, som ved sådanne arrangementer er omdrejnings- og samlingspunktet.

I klassen for uøvede roere prøvede debutanten Nikita Vassing Olsen kræfter med den nye Edon-begynder sculler og hun roede sig i mål på en flot 3. plads.

Thea Lindblom tog kampen op med Hadsund-roerne i single sculler Jun. D og måtte se sig besejret af Hadsund – mens hun roede i mål på andenpladsen foran to Hadsund-roere.

Senere i kaproningen satte hun sig sammen med Martha Larsen i dobbelt sculler og de roede til den store sølvmedajle. Løbet blev vundet af Hadsund tæt fulgt af Thea og Martha og med to Hadsund-roere på 3. og 4. pladsen.

Camilla Bendtsen og Sara Hunstrup debuterede i dobbelt sculler. Løbet blev vundet af kombinationen Holstebro/Lemvig med Næstved på andenpladsen foran Camilla og Sara og Næstved 2 på fjerdepladsen.
Debutanten Ida Brehmer roede single sculler jun. C, som blev vundet af Bagsværd med Holstebro på andenpladsen og Ida Brehmer på 3. pladsen foran Hadsund.

Clara Gravfort havde en flot debut i jun. B single sculler, som hun vandt foran Ægir, Hadsund, Viking, Hadsund og Fredensborg. Senere satte Clara sig sammen med Ida Brehmer i db.sculler jun. B og de roede til den store guldmedalje og vandt helt suverænt foran Fredensborg og Hadsund.

Scullerroerne Peter Sloth og Jannick Gravfort roede op til deres allerbedste og viste en fightervilje i hver deres sullerløb. Peter roede til den store sølvmedalje, men Jannick kæmpede sig i mål på tredjepladsen.

Sorøs øvede roere, makkerparret Jakob Lillelund og Jens Albert Graudal roede single sculler, jun. C, hvor de i hver sin afdeling roede sig i mål på 3. pladsen. Senere i kaproningen satte de sig sammen i
dobbelt sculler og roede i mål på en 4. plads efter Hadsund, Viking og KVIK og med Odense på 5. pladsen.
Makkerparret Ida Langkjær og Ida Balslev var godt roede i dobbelt sculler, hvor de kom i mål på 2. pladsen efter Odense og tæt fulgt af klubkammeraterne Frederikke Erlandsen og Kamilla Kelder Johansen med Hadsund på 4. pladsen. Frederikke Erlandsen havde mod på mere konkurrence, hvorfor hun senere på dagen roede single sculler. I dette løb måtte hun se sig besejret af Odense, mens hun selv gav baghjul til Hadsund, Kerteminde og endnu en Hadsund-roer.

Line Schandorff og Molly Kaagaard roede sig i mål på 4. pladsen i en anden afdeling af jun.C dobbelt sculler. Molly Kaagaard, Årgangsmester i single sculler jun. C fra Holstebro, var også på banen i single sculler, hvor hun roede sig i mål lige uden for medaljerækkerne.