Sorø Kommune og uddannelsesinstitutionen ZBC i Ringsted har indgået aftale om, at skoleelever fra Sorø Kommune kan tage 10. klasse på ZBC fra august 2022.

Der er nu endnu flere valgmuligheder til den store forårsbeslutning, som eleverne i 9. klasserne i Sorø Kommune skal træffe.

Fra august 2022 kan eleverne nemlig også tage 10. klasse på en af de to linjer ved uddannelsesinstitutionen ZBC i Ringsted, der har et bredt tilbud af erhvervsuddannelser og EUX samt HHX og HTX. Det er en realitet, efter der er indgået en aftale mellem Sorø Kommune og ZBC.

”Vores grundskoler klæder eleverne godt på til at komme videre. Verden er stor og mulighederne er mange. Derfor har vi fokus på at give vores elever et bredt spektrum af uddannelsesmuligheder, så de også i årene efter grundskolen samler redskaber til at kunne ramme den rette hylde. Det er denne aftale med til at sikre,” siger Lars Damgård, formand for Børn og Undervisningsudvalget i Sorø Kommune.

Hidtil har der været aftaler med skolen Xclass i Slagelse og Campusskolen i Ringsted om at tage imod 10. klasses elever fra Sorø Kommune. De aftaler består, så der fra næste år er væsentlig flere muligheder for eleverne at vælge imellem.

”Det kræver et buskort. Men den enkelte elev, som vil have 10. klasse med, kan nu vælge lige præcis den type 10. klasse, de vil. Det er vi glade for, at vi kan hjælpe dem videre til. Og buskortet skal vi også nok hjælpe med,” siger Børne- og Familiechef Henrik Madsen, Sorø Kommune.

På ZBC i Ringsted er der tre forskellige linjer at vælge imellem for eleverne fra Sorø:

EUX10 – som baner vejen til de gymnasiale erhvervsuddannelser under EUX.
ZBC10 – hvor der er mulighed for at prøve kræfter med forskellige håndværk og at blive klar til en erhvervsuddannelse i et godt fagligt og socialt fællesskab.
GYMNASIELINJEN ZBC10 – som forbereder eleverne til at tage en gymnasial uddannelse.

Og på ZBC glæder de sig til at tage imod eleverne fra Sorø Kommune:

”Uanset om det er fødevarer, industri, byggeri, business eller noget helt andet, der interesserer eleverne, får de mulighed for at prøve drømmen af, inden de beslutter sig for, hvilken uddannelse de vil gå videre med. Samtidig bliver de en del af et stærkt fagligt og socialt miljø, og på den måde får de en rigtig god føling med, hvad det vil sige at tage en ungdomsuddannelse hos os,” siger Glenny Hansen, der er uddannelsesdirektør på ZBC.

Foto: ABW