AffaldPlus’ administrerende direktør, John Kusz, har besluttet, at tiden er inde til at trække sig tilbage og gå på pension efter 18 år på posten. Selv om der er store ting på tapetet i AffaldPlus, lokker mere tid med familien og fritidsinteresser nu mere og mere. John Kusz træder tilbage som administrerende direktør med virkning fra 1. august 2023.

Bestyrelsen i AffaldPlus udtrykker stor anerkendelse af det kolossale arbejde, som John Kusz har lagt i, først at
gennemføre en yderst vellykket fusion mellem de tidligere selskaber FASAN og KAVO og siden udvikle og drive en virksomhed, som i dag er en vigtig spiller på affalds- og energiområdet.

”Det er meget beklageligt, at John har besluttet at trække sig tilbage. Omvendt kan jeg sagtens forstå, at han gerne vil have mere tid med familien. John er en fantastisk dygtig fyr og enormt vellidt af sine medarbejdere. Så nej, det bliver bestemt ikke nemt at finde en afløser,” siger bestyrelsesformand Poul A. Larsen.

Han lægger særlig vægt på, at han og direktøren har haft et forrygende samarbejde gennem årene.

”I de seks år jeg har siddet som formand, har det været fuldstændig formidabelt. Vi har haft en stor fortrolighed, hvilket er guld værd for en bestyrelsesformand. Jeg tror aldrig, jeg har oplevet John sur. Han er altid glad, positiv og fuld af humor. I det hele taget har han været et stort plus for AffaldPlus,” siger bestyrelsesformand Poul A. Larsen.

Selv kigger John Kusz tilbage på sine år i direktørstolen med stor stolthed og glæde:

”Vi overtog de kommunale genbrugspladser og gjorde det til en kerneydelse – med stor succes. Desuden fik vi skabt noget helt unikt med vores PlusButikker, hvor vi kom klunsningen til livs, og i dag genbruger og genanvender markant mere end tidligere”.

Og han spår AffaldPlus en spændende fremtid:

”Der sker store forandringer i branchen i disse år, og selvom det ikke er dem alle, jeg hilser lige velkomne – slet ikke den liberalisering, som nu rammer sektoren – så er det da også utroligt spændende at være en del af. Ikke mindst det store skridt, vi nu skal tage ind i fjernvarmearenaen,” siger John Kusz.

John Kusz fratrædelse sker altså i en tid, hvor mange bolde er oppe i luften på affalds- og energiområdet. Så det har ikke været nemt at finde det helt rette tidspunkt at overdrage styrepinden.

”Beslutningen har været længe undervejs. Der er virkelig mange spændende ting i vente for AffaldPlus, og jeg ville have nydt at være en del af det hele. Omvendt har vi netop aflagt og fået godkendt årsrapport og budget, så i forhold til årshjulet, er det det rigtige tidspunkt. Og så har jeg altid sagt, at jeg gerne vil være ved mine kropslige og åndelige fulde fem, når jeg skulle trække mig tilbage. Så summen af det hele er altså, at det er nu,” forklarer John Kusz.

Nu glæder han sig til meget mere tid med familien, masser af rejser, camping, kajak, tid til fordybelse i værkstedet og at slå lidt mere rod i hytten i Norge, hvor hele familien elsker at komme.

Han overlader derfor styrepinden med ophøjet ro til chefgruppen og bestyrelsen i AffaldPlus. John Kusz er fungerende direktør frem til 1. august 2023. Der holdes afskedsreception d. 22. juni 2023.

Læs mere på affaldplus.dk.

• AffaldPlus er et fælleskommunalt affaldsselskab ejet af Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, og Vordingborg Kommuner og dækker geografisk de seks ejerkommuner på Syd- og Vestsjælland – et område med 309.000 borgere og 30.0000 virksomheder.
• AffaldPlus driver i dag blandt andet genbrugs-og haveaffaldspladser, PlusButikker, genbrugsterminal, energianlæg, biobrændselsanlæg, miljøanlæg og formidlingscentret YderZonen. Der er cirka 330 ansatte i AffaldPlus.
• John Kusz (født 1959) er cand.scient. fra Københavns Universitet. Han er gift med Anette, og sammen har de to døtre og to børnebørn.
• Før direktørposten i AffaldPlus var John Kusz forvaltningschef for teknik- og miljø i Suså Kommune og før det ansat som chefrådgiver i udenrigstjenesten, hvor han boede i Bolivia i 3 år.

Direktør John Kusz træder tilbage for at gå på pension med virkning fra 1. august 2023. Mere tid med familien, rejser og et væld af hobbies trækker i direktøren, som har siddet 18 år på posten. Der holdes afskedsreception d. 22. juni 2023. Pressefoto