En synligt glad Lis Gunde behøver nu ikke at frygte for politianmeldelse når hun holder åbent i sin butik under Klassisk Køredag i Storgade.
En synligt glad Lis Gunde behøver nu ikke at frygte for politianmeldelse når hun holder åbent i sin butik under Klassisk Køredag i Storgade.

Det er den konservative Brian Mikkelsen, der sammen med Sorøs konservative borgmester Gert Jørgensen har samlet opbakning på Christiansborg til loven, og Brian Mikkelsen var derefter i Sorø for sammen med borgmesteren at fejre den nye lov på hovedgaden med de glade handlende.

Brian Mikkelsen udtaler stor tilfredshed med ændringen af lukkeloven:

”Muligheden for dispensation til detailsalg på helligdage udvides nu. Det er en stor sejr for den selvstændige butiksejer, at Sorø-loven i dag er blevet vedtaget i Folketinget. Med ændringen af loven er det nu muligt for butikker i provinsen at få dispensation, således at de kan holde åbent også ved mindre, lokale arrangementer.”

Baggrunden for, at Det Konservative Folkeparti overhovedet bragte forslaget op i Folketinget, er, at en gruppe selvstændige butiksejere i Sorø blev butiksanmeldt sidste år. Butiksejerene åbnede deres butikker, da der var ekstraordinært mange besøgende i byen i forbindelse med et større arrangement.

Lis Gunde fra modebutikken Lis Gunde fortalte, at handlingen var en protest mod den daværende lukkelov, da man ellers var afskåret muligheden for en lokal indtjening i en tid med kraftigere konkurrence fra bl.a. internethandel. Lis Gunde fortalte iøvrigt, at endnu flere butikker i år nu vil have åbent grundlovsdag i forbindelse med veteranbilarrangementet “Klassisk Køredag” i Sorø.

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen, er også meget glad for, at Folketinget har tiltrådt ændringen i lukkeloven:

”Det betyder rigtig meget for handelslivet i provinsbyerne på Sjælland, at der er fleksibilitet i lukkeloven. Da jeg hørte om politianmeldelsen af butikkerne, tog jeg omgående kontakt til Brian Mikkelsen, for der var jo et reelt behov for en mere tidssvarende lukkelov. Jeg er derfor meget tilfreds med Brian Mikkelsens arbejde for at ændre lukkeloven. Det tilgodeser de mindre butikker – ikke bare i Sorø, men i hele landet. Dette er jo et eksempel på, at der ikke behøver at være så langt fra den enkelte borger i Sorø og til Christiansborg,” udtaler en glad Gert Jørgensen.