Vær med til hyggeligt samvær og giv en hjælpende hånd på Kongskilde Naturcenter

Tirsdag den 3. marts åbner Kongskilde Naturcenter dørene og byder nye og nysgerrige velkommen til vores frivilliggruppe Kongskildes venner. Gruppen mødes fast første tirsdag i måneden til Frivillig formiddag, hvor vi får styr på stort og småt, mens vi hygger. Vi laver forskellige vedligeholdelsesopgaver og forbereder offentlige arrangementer, og de frivillige bidrager på den måde til, at naturcenteret kan lave formidling for 4000 børn og voksne hvert år.

For 1,5 år siden startede vi frivilliggruppen på Kongskilde Naturcenter. I starten var der et par deltagere, men gruppen er vokset og tæller nu ca. 10 frivillige. Der er mange typer af opgaver, som skal løses på et naturcenter, og det er skønt at være fælles om at gøre det sammen med en masse andre søde og dygtige mennesker. Der bliver repareret udstyr, skruet, banket og savet, men også opgaver af mere formidlingsmæssig karakter bliver løst. Vi skulle blandt andet have lavet noget udklædningstøj til fugleformidling, og det fik vi. De frivillige kommer også på banen, når Naturcenteret holder større arrangementer som Naturens Dag, hvor de hjalp gæsterne med at fiske ved Møllesøen. De frivillige er med, når vi har besøg af skoleklasser, som skal lære om jagt, fiskeri eller lave billedkunst med naturens materialer og som ekstra hænder, når vi besøger dagplejere og vuggestuer og laver aktiviteter i naturen med de mindste.

Da vi både har formidling for skoler og institutioner på hverdage og en del offentlige arrangementer i weekenderne, hører vi meget gerne både fra dig, der ikke arbejder i dagtimerne og fra dig, der gerne vil være med en gang i mellem i weekenden.

Som det er nu mødes vores frivilliggruppe på Kongskilde Naturcenter den første tirsdag i måneden kl. 9-12. Vi starter altid med en kop kaffe og hjemmebag, og så går vi i gang med de praktiske opgaver. Vi planlægger at lave nogle frivilligdage i weekender for dem, der ikke kan på hverdage. Hvis du har lyst til at høre mere, så kig forbi d.3. marts eller kontakt os via mail på kongskildenaturcenter@gmail.com eller telefon: 4024 7929.

Foto: Kongskilde Naturcenter