A. H. Riise har den glæde at komme til Sorø og præsentere nogle nyheder fra deres program. Det sker den 31. oktober kl. 18 i Café Tre Konger. Butler Vin er medarrangør, og du kan sikre dig din billet hos enten Café Tre Konger på Østergade eller Butler Vin på Vestergade.

Foto: A. H. Riise

De mørke melasserommer er de senere år blevet voldsomt populære. Det gælder ikke mindst rom med en stor farverig historie. Alle elsker en god historie, og er der en dansk vinkel på historien bliver det ikke meget bedre. Beretningen om den Danske Apoteker fra Ærøskøbing, der fremstillede alt lige fra hårvand til rom og som senere flyttede til de Danske besiddelser i Vestindien, for til sidst at slutte ringen ved at vende tilbage til Ærø, er et eksempel på den rigtig gode historie.

Rommen fra A.H. Riise er højkvalitetsrom med en meget bred appel. Skønt de enkelte rommer er meget forskellige i smag og alkoholstyrke, har de det tilfælles at de er sødmefulde uden at være sukrede, meget aromatiske og stryger nyderen med hårene.

“Vi vil på turen til Sorø holde fokus på 3 vigtige rom for os, men der vikl være mulighed at prøve 8 forskellige rom i alt i den gamle biograf”, fortæller Jesper Madsen, A.H. Riise Rom

Om The Thin Blue Line
Sammen med en af politiets veteranforeninger har vi skabt en helt særlig, eksklusiv rom: A.H. Riise The Thin Blue Line Denmark. Rommen er en X.O. Reservé Rum.

Næsen giver noter af honning og gammelt læder. Det florale er nedtonet, i stedet får vi påmindelser om varme vinterkrydderrier og mild tobak. Smagen har en forunderlig mildhed, fantastisk rundhed blottet for skarpe kanter. Vi smager nelikke og engelsk lakrids, også her får vi honning. Her er tale om en rom der virkelig stryger en med hårene. Efterlader en lang og varm eftersmag.

The Thin Blue Line Denmark, er en frivillig forening, som er stiftet og drevet non profit af menige ansatte i politiet. Foreningen er stiftet på baggrund af 2 alvorlige skudepisoder mod danske betjente i 2016, den ene desværre med dødelig udgang.

Foreningen har til formål at støtte nuværende og tidligere ansatte ved politiet, som er kommet alvorligt psykisk eller fysisk til skade i tjenesten. Foreningen støtter ligeledes de pårørende og efterladte.

Centennial Celebration
A. H. Riise Centennial Celebration Rum er en særlig limited edition Rom. Den er lavet i anledning af 100-året for overførslen af de Dansk Vestindien øer til USA, som fandt sted den 31. marts 1917.

Hver flaske er individuelt nummereret og kun 10.000 flasker er blevet produceret for at fejre denne særlige begivenhed. Denne Centennial Rum er en blanding af Rom fra vores ældste, mest sjældne og dyrebare Rom fade. Den er er blevet lagret på gamle P.X., Olorosso Sherry og Portvins fade, som tilføjer en stor kompleksitet til denne Rom.

Rommen har en rig kompleks og elegant smag af rosiner, brun sukker og melasse med sarte noter af karamel, flødekaramel og ægte sukkerrør. En enestående oplevelse, med sin fyldige, lidt tørre smag af egetræ med antydninger af krydderier, peber og læder.

Den Rom er aftappet i en smuk og sofistikeret luksus karaffel med indgraveret korkprop og kommer med en elegant og stilren gaveæske.

Foto: A. H. Riise

Frømandskorpsets Jubilæums-rom
Smag den ellers udsolgte A.H. Riise Royal Danish Navy FROGMAN60 Anniversary, som kronpris Frederik fik nummer 210 af. Maritime operationer har altid og vil altid være en af korpsets kerne kompetencer. Efter endt tjeneste som Frømand har man mulighed for at træde ind i frømændenes forening Conventus Ranae, som har til formål at styrke fællesskabet mellem aktive og tidligere Frømænd.

Medlemmerne er forpligtet til, uopfordret og indenfor rimelighedens grænser at hjælpe andre medlemmer af foreningen, som måtte have brug for økonomisk, social eller moralsk støtte.

A.H. Riise leverede oprindeligt rom til den danske flåde, der beskyttede dansk territorium, samt handelsskibe som sejlede til og fra de Dansk Vestindiske øer imod pirateri. Ligeledes har Frømandskorpset flere gange været indsat i nogle verdens brændpunkter, for at bekæmpe blandt andet pirateri, i Middelhavet, Mellemøsten, Afrika og det indiske ocean. Frømændenes forening Conventus Ranae og A.H. Riise Rom støtter Anders Lassen fonden, som uddeler årlige legater til personer, som har ydet en særlig indsats for Danmark.