Eleverne på Sorø Privatskole fejrede forårets komme med åben skole for deres familier. Den lange skoledag bød på udstillinger, aktiviteter og fællesspisning på skolen. Festivalen fandt sted fredag den 18. maj.

Det skriver Sorø Privatskole til Dit Sorø.

Sorø Privatskole har fire såkaldte fordybelsesuger i løbet af skoleåret, hvor elevernes normale skema erstattes med et enkelt fag eller emne i en hel skoledag eller flere. Ugen giver plads til projektarbejde, ture ud af huset og samarbejde på tværs af årgange.

Årets sidste fordybelsesuge bliver hvert år afsluttet med en kæmpe festival på skolen.

Hilde Windfeldt Denninger. Foto: Sorø Privatskole.

”På Sorø Privatskole er forår lig med Festival. Festivalen fremmer skolens forskelligheder, når den bringer elever, medarbejdere, familier og naboer i snak. Den øger kreativiteten, når vi får mulighed for at vise vores evner frem for hinanden. Og så styrker den skolens trivsel, når vi leger, synger, spiser med mere sammen.

Kort sagt, så gør festivalen Sorø Privatskole til en bedre skole,” fortæller Nanna Kofoed Øhrgaard, der er skoleleder på Sorø Privatskole.

Festivalen på Sorø Privatskole bestod af forskellige fremvisninger, værksteder, quizer, musikalske indslag og boder med salg af vådt og tørt.

”Det er hyggeligt at snakke med sine lærere og venner, uden at det er rigtig skole. Jeg kan huske det med at danse lanciers med sin årgang, i 8. klasse, var mega fedt. Jeg kan også huske, vi lavede en film, hvor vi snakkede med nogle af de andre elever og lærere.

Det styrker sammenholdet på skolen. I stedet for man bare møder ind, har timer og går hjem igen, så bliver det ligesom en fritidsaktivitet med masse andre fra skolen,” udtaler Hilde Windfeldt Denninger, der går i 9.Z og er en del af elevrådsformandskabet på Sorø Privatskole.

Op mod 1.000 personer deltog i festivalen på Sorø Privatskole i løbet af dagen. Selve skoledagen startede som normalt, kl. 8., hvor eleverne forberedte sig på at tage imod alle gæsterne fra kl. 14. Kl. 17 tog de plads ved borde og bænke for at spise sammen i skolegården.

Sebastian Christensen. Foto. Sorø Privatskole.

Eleverne i 7. klasse stod for salget af festivalmenuer, til dem som ikke havde madkurv med hjemmefra, samt salg af vådt og tørt i løbet af eftermiddagen.

”Jeg synes, det er godt at prøve. Så ved man også, hvordan det er. I starten ved man jo ikke, hvordan man sælger. Jeg tror det er en god læringsproces. Nu er det jo mad denne her gang, men det kunne være alt muligt. Hvordan stiller vi det op, hvor er køen og hvad koster det? Det er faktisk meget sjovt.

Til sidst sælger vi ud, så vi kan få solgt alt, og få flest muligt penge ind til turen næste år,” fortæller Sebastian Christensen, der går i 7.X og var en del af 7. klassernes salg.

Overskuddet fra 7. klassernes salg går til en ’romantisk’ tur til København, når de i 8. klasse skal have om romantikken i dansk. Det er 14. år med festival på Sorø Privatskole.

 

Tak til Sorø Privatskole for billeder fra Forårsfestivalen: