PRESSEMEDDELELSE

Kør med på cykeltur i munkenes fodspor
Ny cykelrute forbinder Sorø med Slesvig. Spring på jernhesten og vær med til at indvie den historiske rute lørdag den 18. juni kl. 15.30-17 når den internationale indvielsesdelegation når Sorø-etapen.

Lørdag den 18. juni åbner den nye cykelrute Munkevejen i Sorø.

Munkevejen er en tematiseret cykelrute på ca. 420 kilometer, som kommer forbi historiske steder, der vidner om kristendommens udbredelse og dens betydning for vores kulturarv. Ruten går gennem smuk natur og passerer mange hyggelige købstæder og landsbyer på sin vej fra Glückstadt nord for Hamborg til Roskilde.

Ruten har et varieret forløb ad småveje og stier gennem landskabet. Den passerer kirker, klostre, historiske ruiner, gamle helligkilder, kulturmiljøer, naturområder og andre særlige steder. Ruten binder de mange købstæder sammen på en snor. Ofte snor ruten sig for at komme forbi de mest spændende steder. Der er tid nok til gode oplevelser.

I Sorø kommune kommer ruten ind syd fra via Tystrup, passerer Lynge Kirke og fortsætter ind gennem Sorø By før den går ud af kommunen østover og videre til Sigersted Kirke førend ruten går mod Sct. Bendts kirke i Ringsted.

En cykeldelegation cykler ruten igennem på åbningsdagene og når Sorø den 18. juni klokken 16-17.

Undervejs får cykeldelegationen selskab af lokale cykelentusiaster og andre som har lyst til at være med til at skrive cykelhistorie.

Kør med!
Du kan følges med cykeldelegationen fra Lynge Kirke kl. 15.30. Kom i god tid og medbring cykel!

Program for indvielsen
Cykeldelegationen ankommer til Torvet i Sorø ca. kl. 16.

Kl. 16-17 afholdes en kort åbningsceremoni med deltagelse af Linda Nielsen, formand for Teknik og miljøudvalget i Sorø Kommune. Etapeskiltet afsløres, og der underskrives en samarbejdsaftale om Munkevejen.

Efter åbningsceremonien cykler delegationen videre mod Sigersted Kirke. Alle er velkomne til at cykle med.

Læs mere
På www.munkevejen.dk kan du læse mere om ruten og seværdighederne, finde overnatningsmuligheder undervejs osv. Langs ruten er der informationstavler.

Fakta om Munkevejen
Cykelruten Munkevejen åbnes i dagene 17. – 19. juni 2011

Ruten starter i Tyskland i Glückstadt, ca. 30 km nord fra Hamburg og går herfra gennem Holstein til Femern. På dansk side fortsætter ruten fra Rødbyhavn og slutter i Roskilde.

I Danmark er ruten skiltet med cykelrutenummer 88. Ruten er opdelt i etaper på mellem 15 og 35 km. Ved hver etapestart er det muligt at overnatte i telt på lejr- og campingpladser.

Munkevejen er støttet af Vejdirektoratets Cykeltrafikpulje, Miljøministeriets Tips- og Lottomidler (ved Friluftsrådet), De Regionale udviklingsmidler (Region Sjælland) og kommunerne: Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Sorø, Ringsted, Lejre og Roskilde samt Østdansk Turisme.

Herudover har en lang række samarbejdspartnere været uundværlige for projektets gennemførel-se. Det drejer sig om bl.a. Roskilde Stift, Lolland-Falster Stift, museer, turistbureauer, lokalhistorikere, menighedsråd, Dansk Cyklist Forbund og grønne foreninger