Det nye, svanemærkede Børnehuset Tumlehøjen i Dianalund blev mandag den 23. september indviet med kagemand og popcorn for både store og små. Børnehuset er Sorø Kommunes første svanemærkede daginstitution.

Mandag den 23. september blev der holdt housewarming i den nye daginstitution Børnehuset Tumlehøjen. Institutionen, der har to grupperum til vuggestue og tre til børnehave, blev allerede taget i brug den 2. september, og børnehuset havde derfor ved indvielsen tre uger senere fået etableret sig i bygningen.

Ved indvielsen deltog bl.a. Borgermester Gert Jørgensen samt repræsentanter fra Børn og Undervisningsudvalget i Sorø Kommune. Derudover deltog blandt andre børn og pædagogisk personale, som skal have glæde af børnehuset fremadrettet.

En Svanemærket daginstitution
Børnehuset Tumlehøjen er Sorø Kommunes første svanemærkede daginstitution. Svanemærket gives af Miljømærkning Danmark og markerer, at der i byggeriet er fokus på indholdet af miljøskadelige stoffer i de indbyggede byggematerialer, samt på indeklimaet i bygningen.

Ved indvielsen fortalte projektleder Jan Holme Thomassen fra Sorø Kommune om byggeriet og takkede byggeriets parter, Bygherrerådgiver Ander Køhler-Johansen fra Arkiplus A/S og Totalentreprenør fra JJ Tømrer og Snedker A/S. Herefter holdt formand for Børn og Undervisningsudvalget, Jakob Spliid, en åbningstale for de mange fremmødte. Her fremhævede han især processen omkring inddragelse af såvel børnehusets brugere som Børn og Undervisningsudvalget i forbindelse med opførslen af den nye daginstitution.

Borgmester Gert Jørgensen udtaler:
”Jeg er utroligt glad på børnenes og personalets vegne. Borgerne i Dianalund kan nu få glæde af en ny, svanemærket daginstitution. Institutionens fokus på indeklima og energi er med til at skabe gode rammer for bl.a. læring til vores mindste i kommunen, så de er bedst muligt klædt på til at komme i skole.”

Etablering af ny legeplads
Sorø Kommune er nu i gang med at etablere en helt ny legeplads i forbindelse med daginstitutionen ud fra en erkendelse af, at den eksisterende legeplads ikke længere var sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Legepladsen kommer til at bestå af både nye redskaber og genbrugte legeredskaber, som har en god stand, fra bl.a. Lundtoftevej 35. Legepladsen forventes at stå helt færdig i løbet af efteråret.

Foto: ABW