Af gruppeformænd

Susanne Borggaard, Nye Borgerlige

Jakob Spliid, Venstre

Bo Mouritzen, Enhedslisten 

På det seneste møde i Kommunalbestyrelsen stemte (Nye Borgerlige (D), Venstre (V) og Enhedslisten (Ø) imod helhedsplanen for Torvet i Sorø. Desværre valgte et flertal på 21 mandater at godkende helhedsplanen.

Som kommune må vi lave hårde økonomiske prioriteringer, da vi desværre ikke har økonomi til alle de ting vi kunne ønske os. Set i det lys, mener vi ikke at der for nu skulle afsættes flere penge til helhedsplanen. Derfor er vi ærgerlige over, at det samme flertal som netop har godkendt helhedsplanen, ønskede at afsætte yderligere 9 millioner til projektet, i det netop underskrevne budgetforlig.  

Vi har som udgangspunkt ikke noget imod at der bruges midler på nye tiltag i Sorø bymidte. Men i en tid hvor der er et stort behov for at renovere skoler og dagtilbud, hvor legepladser er nedslidte, hvor der akut mangler lokaler på Frederiksberg skole, hvor der bliver puttet flere og flere børn ind på for lidt plads i vores daginstitutioner og hvor nogle af daginstitutionerne stadig er pavilloner, der egentligt kun skulle stå midlertidigt.  

Så syntes vi at det er absurd at sætte 9 millioner kroner af til ”forskønnelse af Sorø bymidte” et område der i forvejen er særdeles dejligt at se på.

Vi må desværre konstatere at vi er et mindretal i kommunalbestyrelsen som der har den holdning, men vil ikke lægge skjul på at vi hellere havde brugt midlerne på at sikre, at de børn og unge der udgør Sorø Kommunes fremtid, fik bedre rammer i hverdagen, hvilket vi også argumenterede for under budgetforhandlingerne.

Der er indgået et bredt budgetforlig som vi også er en del af, hvor vi i høj grad fik ændret budgetforliget til det bedre. Det er vi tilfredse med og må som en del af et kompromis leve med, at et stort flertal ville en anden prioritering hvad angår midler til helhedsplanen.