Lørdag den 7. september afholder Sorø Erhverv og Sorø Erhverv Industrinetværk Job Crawl for jobsøgende, studerende og udskolingselever. Her kan deltagerne snuse til, hvad der er af jobmuligheder i ti virksomheder fordelt over hele Sorø Kommune.

Flere af kommunens virksomheder inden for en bred vifte af brancher åbner lørdag den 7. september dørene for jobsøgende, studerende og unge, der gerne vil snuse til, hvordan et fremtidigt arbejdsliv kan se ud. Bag tiltaget, der kaldes Job Crawl, står kommunens erhvervsenhed, Sorø Erhverv, og Sorø Erhverv Industrinetværk bestående af flere af kommunens større industri- og produktionsvirksomheder.

Erhvervschef i Sorø Erhverv, Laila Carlsen, fortæller om initiativet:

”Vi har gennem flere år gået med tanken om at vise – ikke kun folk i Sorø og de omkringliggende kommuner, men hele Danmark – hvad Sorøs virksomheder har at byde på. Manglen på arbejdskraft inden for visse brancher er fortsat et fokus, ligesom mange af vores virksomheder har øjnene på også at sikre fremtidens arbejdskraft. Det er selvfølgelig noget, vi som lokal erhvervsservice ønsker at understøtte, og der ser vi et stort potentiale i et tiltag som Job Crawl.”

Opbakning fra de lokale virksomheder

I år er første gang, der afholdes Job Crawl, og ti virksomheder fordelt over hele Sorø Kommune er tilmeldt; Hørkram, DBI Plastics, Varig Teknik og Miljø, Elektrogaarden, Au2Rep, ASA-lift, Process Engineering, Stenlille Grusgrav, Kongskilde Industries og Sorø Maskin Industri. De holder på dagen åbent forskudt af hinanden i hhv. den nordlige, centrale og sydlige del af kommunen, så deltagerne har mulighed for at besøge flest mulige virksomheder.

”Som altid bakker mange af vores virksomheder op om nye idéer og tiltag, og vi håber, at endnu flere vil være med næste år,” siger Laila Carlsen.

Tidligere arrangementer har været en stor succes

Sorø Erhverv har tidligere holdt lignende arrangementer for studerende og jobsøgende med stor succes. Blandt andet i 2019, hvor studerende fra forskellige uddannelsesinstitutioner besøgte en række virksomheder i kommunen på en bustur arrangeret af Sorø Erhverv. Her deltog bl.a. Hørkram Foodservice, som også åbner dørene til september.

HR og Økonomidirektør Lone Petersen fortæller:

”Vi oplever, at det ofte fører noget godt med sig, når vi inviterer folk ind. Sidst vi åbnede dørene ved et lignende arrangement i samarbejde med Sorø Erhverv, fik vi ansat en ingeniør. Job Crawl-arrangementet til september favner bredere og er for jobsøgende inden for alt fra fag- og ufaglærte til folk med videregående uddannelser samt unge mennesker, der er nysgerrige på fremtidige job og uddannelsesmuligheder, eller som søger en elev- eller lærlingeplads. Det, synes vi, er et spændende tiltag med mange muligheder. Man ved aldrig, om det er en kommende medarbejder, elev eller lærling, der træder ind ad døren.”

Du kan læse mere om Job Crawl-arrangementet den 7. september 2024 på Sorø Kommunes hjemmeside: Invitation til Jobcrawl i Sorø Kommune.pdf (soroe.dk)