Væk din indre eventyrer, vandrer, historiker, kultur- eller naturelsker og oplev Sorø på en ny måde.

Hvad gemmer der sig af oplevelser, når vi drejer ned ad en anden vej end vi plejer, lader os forføre ind i Broby Vester Skov til en Skovlinge Saga, drages af skulpturer i naturen, får stedspecifikke detaljer om arkitekturperler, osv.?

Pernille Simonsen fra Sorø Bykontor ved alt om hvad der sker, for hun har selv skabt hver eneste af de mere 10 ruter der er kortlagt som kultur- og naturvandringer i Sorø. Den viden deler hun ud af til de sommergæster der besøger Bykontoret. 

Mere end 150 km kulturvandringer i naturen

Når man sætter afsted gennem landskabet i vandrestøvler, med børn i trækvognen eller på cyklen, folder der sig et miks af kultur, natur og historie ud. Pludselig går man i Holberg eller Ingemanns fodspor. Runddysser og stendysser dukker op i skovlysningen og Hvideslægtens aftryk af monumentale bygninger, med blandt andet Sjællands eneste rundkirke, kan nemt tage pusten fra en.

”De mere end 150 km kulturvandringer er skabt ud fra et brændende ønske om at børn, unge og voksne skal tage ud i naturen og opleve hvor fantastisk natur- og kulturhistorie vi har i Sorø Kommune.
Der sker noget helt særligt når man for eksempel rører ved den samme langdysse som folket i bondestenalderen gjorde; det kan godt give gåsehud.
Sammen med kulturkonsulent Mette Tingholm, har jeg vandret og kortlagt alle turene, så hvis man er nysgerrig på et sommereventyr ude i naturen, skal man bare komme og spørge mig,”
 fortæller Pernille Simonsen fra Sorø Bykontor.

På Sorø Bykontor, der ligger i Sorø Bibliotek, kan man få anbefalinger fra Pernille Simonsen til valg af den rigtige tur, alt efter interesse. Derudover kan man få udleveret samt købe diverse kort med kulturvandringer. Vandringerne er skabt i samarbejde med Sorø Kommune.

Foto: David Nejrup