Meincke’s Malerfirma lagde sit showroom til, da Sorø Erhverv afholdt morgenmøde om ESG i håndværksbranchen. Her tog den lokale rådgiver, ESG4business deltagerne omkring temaer som CO2-regnskabet, bæredygtighedsrapporten og forventninger og krav fra kunder til ESG-indsatser. Tilskudspuljen Grønne Kompetencer for SMV’er er netop åbnet, og den giver mulighed for at komme godt i gang med arbejdet.
Der var fyldt op rundt om langbordet i Meincke’s Malerfirmas showroom på Banevej i Sorø og god gang i snakken på tværs af de repræsenterede virksomheder. Sorø Erhverv havde inviteret til gratis morgenmøde om ESG i håndværksbranchen, og det blev til et par gode timer med spørgsmål, erfaringer og masser af information om den ESG-virkelighed, som har ramt eller rammer både store og små virksomheder.
Under overskriften ”Bæredygtighedsrapporten er din hurtigste vej til prækvalifikation, og CO2-regnskabet et stærkt kort i selve tilbuddet” gennemgik den lokale rådgiver ESG4business de mange krav, som også små virksomheder bliver mødt med. Hvis ikke allerede i dag, så i den nærmeste fremtid.
Én af deltagerne på mødet var Louise Korsgaard Pedersen fra entreprenørvirksomheden Jes Pedersen:
”Vi har talt meget om, at vi skal i gang, så for os var morgenmødet en mulighed for at blive klogere på hvordan. Det var rigtig givende, og nu er det ikke så uoverskueligt længere. Nu skal vi bare i gang med arbejdet, og vi kommer helt sikkert til at gøre brug af de anbefalinger om bl.a. tilskud, som var et tema på mødet.”
Dagens oplægsholder, Michael von Bülow fra ESG4business pointerede netop, at det handler om at komme i gang for at stille sig stærkest muligt i markedet.
”Virkeligheden er, at også de helt små virksomheder bliver mødt med krav og forventninger fra både forbrugere, kunder og kommuner om at levere ESG-data og sætte gang i bæredygtige tiltag. Og har du ikke styr på det, risikerer du at blive valgt fra – ikke bare af kunder men også af finansieringskilder og medarbejdere,” understreger han.
Han uddyber desuden:
”Der findes heldigvis mange muligheder for at blive hjulpet godt i gang – både via rådgivning og tilskudspuljer, så det ikke bliver en al for tung opgave administrativt og økonomisk. Det var også målet med morgenmødet; at give indblik i, at det kan lade sig gøre, og at det også skaber nye muligheder.”
ESG4business har mange års erfaring med ESG-rådgivning og bæredygtighedscertificering af både mindre og store virksomheder, og Michael von Bülow anbefaler, at man griber muligheden for at søge tilskud til arbejdet.
”Der er netop åbnet for en tilskudsmulighed, hvor man som virksomhed med helt ned til to ansatte for kun 9.000 kr. kan få udarbejdet klimarapport og CO2-regnskab. Sammen med virksomheden kan vi sikre, at man får værktøjerne til selv at rapportere i fremtiden,” siger Michael von Bülow.