Årets sommerafslutning på Sorø Musiske Skole er i år en fest for alle børn og unge der elsker musik og kultur. For første gang åbner kulturskolen op, så det ikke bare er egne elever der optræder, men også unge udefra.

Arrangementet der hedder ”Åben Scene Sommerfest”, ligger mandag d. 10. juni og består både af en koncert med egne elever, en åben del hvor vi hygger og spiser mad sammen og endelig den åbne scene hvor alle kan optræde med det de har på hjerte.

En fejring af kulturlivet i Sorø
Når leder Flemming Lund sprænger rammen for den traditionelle afslutningskoncert hvor det kun er egne elever der spiller for hinanden, bygger det på erfaringerne fra et år hvor Sorø Musiske Skole har ”åbnet armene” og i langt højere grad rakt ud og invitereret andre børn og unge fra Sorøs kulturliv til at optræde på Musiske Skole.

Flemming Lund udtaler: ”I sæson 23/24 er vi lykkedes med at skabe et miljø for de unge i Sorø som går ud på at være sammen om musikken, lade sig inspirere af hinanden og prøve kræfter med at optræde på egen hånd. Da vi stiftede de månedlige Åben Scene arrangementer, var succeskriteriet først og fremmest at give vores egne elever en scene at optræde på. Vi fandt dog hurtigt ud af, at andre unge, for eksempel fra Sorø Ungdomsprojekt (SUP), Frederiksberg Skoles valgfagselever og Sorø Akademi, også gerne ville komme og optræde. Interessen udefra har været med til at åbne perspektivet op så Åben Scene arrangementerne i langt højere grad nu handler om at skabe et miljø hvor vi deler en fælles passion – uden at tænke på om man lige er elev på Sorø Musiske Skole. Nu tager vi den energi med ind i vores sommerafslutning og glæder os til en aften med masser af liv på scenen.”

Et alsidigt program krydret med fællesspisning
Forældre og publikum kommer med på en rejse rundt i et bredt repertoire af genrer. Fra kl. 17 indtager Sorø Musiske Skoles egne elever scenen med et flot program der både byder på solooptrædener, ensembler og bands. Derefter er det sociale i fokus når der serveres pasta og kødsovs kl. 18:30, samtidig med at man kan se film fra skolens animationslinje og kunst lavet af eleverne på kunstlinjen.

Kl. 19 til 21 er scenen åben, hvilket betyder at alle kan optræde, både Sorø Musiske Skoles egne elever og børn og unge udefra. Der hvor der er brug for lidt musisk support, står skolens lærere klar med et husorkester der kan være backing.
Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

PRAKTISK
Åben Scene Sommerfest
Man. d. 10. juni kl. 17-21
Sorø Musiske Skole, Rådhusvej 11, 4180 Sorø i Foyeren
Gratis uden tilmelding

 

Pressefoto