Det er ikke så svært at lave sin egen kransekage. Til 50 g æggehvide (et bæger) bruger man 130 g sukker og 500 g marcipan (min. 60% mandler).
Pisk æggehvide og sukker grundigt. Lad det stå og trække i 15-30 minutter. Skær marcipanen i skiver og ælt det sammen med æggemassen, til det bliver en ensartet konfektmasse. Sæt dejen i køleskabet i min. 30 min. eller natten over.
Form dejen til trekantede pølser eller små kugler med en mandel i (petitfours). Hvis man vil lave en klassisk kransekage skal man forme ringe med længder af hhv. 8, 12, 16 cm osv., indtil kransekagen har den ønskede højde.
Bages ca. 8-15 min. ved 200 grader under nøje overvågning. De færdigbagte kransekager skal være lysebrune, og de brænder lynhurtigt på.
Når kransekagen er kold kan den pyntes med kransekageglasur bestående af pasteuriseret æggehvide, 1 tsk hvid eddike og 150 g flormelis.
![superbrugsens kransekage](http://dit-soroe.dk/wp-content/uploads/2010/12/superbrugsens-kransekage-300x209.jpg)
Man kan også bestille en fiks og færdig kransekage til nytårsaften hos Sejers Konditori på Absalonsgade, Corner bageriet på Storgade eller bageren i SuperBrugsen på Frederiksberg.
![cremant nytaarsaften](http://dit-soroe.dk/wp-content/uploads/2010/12/cremant-nytaarsaften-300x214.jpg)
Til kransekagen bør man drikke en sød vin, f.eks. portvin. Mange drikker tør mousserende vin nytårsaften, f.eks. cremant, men selv den bedste cremant kommer til at virke sur i samspil med kransekage og egner sig derfor meget bedre til østers eller sushi. Mangen en god champagne er kommet i dårligt selskab nytårsaften.