De fleste er af den opfattelse, at det er vanskeligt at shorte et finansielt instrument. Derfor er det ofte også noget, der overlades til uddannede børsmæglere og erfarne investorer.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis behøver at være vanskeligt at gå kort i et aktiv. Ved at basere handlen på en CFD, er det faktisk ikke sværere, end et klik på en knap.

Er du af den opfattelse, at aktiemarkedet i nærmeste fremtid vil være nedadgående, er der derfor mulighed for at gå kort i et eller flere aktiver. Det kræver blot, at du er oprettet på en platform, da du her kan handle CFD’er.

Tjen penge i et nedadgående marked
Skal du opnå gevinst på dine aktier på traditionel vis, kræver det selvfølgelig en kursstigning. Handler du med CFD’er er der mulighed for at gå kort i det valgte aktiv. Det er ensbetydende med, at du kan tjene penge i et nedadgående marked.

Dette står i kontrast til, hvad mange tror. De fleste private investorer er nemlig af den opfattelse, at det udelukkende er muligt at tjene penge i et opadgående marked. Det skyldes, at de tror, at det er nødvendigt, at kursen stiger, for at kunne tjene penge.

Godt supplement til traditionel aktieinvestering
De fleste foretager et minimalt antal aktieinvesteringer på årlig basis. Det skyldes, at de fleste private investorer investerer med en langsigtet strategi, da de derved undgår at skulle investere tid i vedligeholdelse af porteføljen i det daglige.

Mange har dog et ønske om at kunne handle mere hyppigt. Det er ikke altid, at aktier er velegnede til dette formål. CFD’er er dog en helt anden sag, da de egner sig rigtig godt til kortsigtede handler – i både op- og nedadgående markeder.

Ønsker du at supplere den langsigtede aktieinvestering, er det derfor oplagt at overveje CFD-handel.

Hvad er en CFD?
En CFD (forkortelse for Contract For Difference – kaldes differencekontrakt på dansk) er et finansielt instrument, der afspejler prisudviklingen på et underliggende finansielt aktiv. Dette kan være alt fra en aktie til råvarer.

Det essentielle ved en CFD er, at man ikke selv ejer det underliggende aktiv. Derimod har man ret til at få del i den kursudvikling, det undgår i den periode, man ejer kontrakten.
Kontrakten kan være baseret på et hav af forskellige underliggende aktiver. Det omfatter blandt andet aktier, obligationer, aktieindeks, kryptovaluta, valutakryds, guld, olie og meget andet.

De fleste private investorer er nemlig af den opfattelse, at det udelukkende er muligt at tjene penge i et opadgående marked. Det skyldes, at de tror, at det er nødvendigt, at kursen stiger, for at kunne tjene penge. Foto: ABW