Mødet med borgerne ansigt til ansigt på borgermøder blev en stor fiasko for Sorø Kommune, men når det gælder den skriftlige kommunikation, har forvaltningen haft fremgang. I en pressemeddelelse hedder det, at rekordmange borgere har debatteret byrådsvisionen.

30 høringssvar, over 100 idépostkort og over 200 kommentarer på facebook – borgernes engagement i byrådets Vision 2018 og Udviklings- og Planstrategi 2014 slår alle rekorder.

Byrådets vision og planstrategi har været i høring fra juni til september. Høringsperioden udløb den 16. september. Nu følger et par måneders administrativ og politisk behandling af de mange input, før visionen og planstrategien vedtages endeligt i byrådet den 26. november.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig over det store engagement:

– Visionen bliver et vigtigt pejlemærke for kommunen i de næste mange år, og det kommer til at kræve hårdt arbejde at gøre den til virkelighed. Derfor er det fantastisk dejligt, at så mange borgere har ytret sig i debatten, og at så mange bakker op om de store linjer i visionen.

Det er første gang, kommunens borgere er blevet inviteret til at debattere politiske visioner på facebook, og erfaringerne er positive.

– Vi valgte at gøre en ekstra indsats for at møde borgerne der, hvor de er i hverdagen – og det er blandt andet på facebook. Og vi kan se, at det har fået mange i tale, som ellers nok ikke ville have ytret sig. Desuden havde vi en Vision 2018-stand på børneloppemarkedet i Sorø, og her fik vi input fra næsten 100 borgere. Jeg synes, det er meget positivt, at så mange mennesker har en holdning til kommunen og til vores fælles fremtid, siger borgmesteren.