Michael Pihl er lektor i historie på Sorø Akademi og formand for DF Sorø.

I juli fejres de blå flag ved søerne – har du nogensinde hoppet i vandet i Sorø?
Ja, jeg har flere gange i sommer hoppet i Sorø Sø med børnene nede ved Skjolden, som jeg synes er et dejligt sted. Tystrup Sø er i øvrigt også et dejligt, naturskønt område at bade med familien, men det blå flag derude holder oftest ikke så længe om sommeren. I øvrigt har jeg også vinterbadet lidt i Sorø Sø sammen med en gruppe vikinger, som er gale nok til at hoppe i vandet der hvert år den 1. januar.

Deltager du i nogle af sommerens festivaller eller markeder?
Ja, min kone og jeg deltog i Lions Marked, indtil børnene blev for trætte. En fin tradition og flot indsats af Lions Klub Sorø og de mange frivillige. Heldigvis regnede det ikke væk i år, og musikken var som sædvanlig god. Vi plejer også at deltage i Lynge marked hver sommer og min kone har sågar haft en stand derude, hvor hun faldbød vores gamle sager, bl.a. verdens grimmeste porcelæn schæferhund, som gik til den uhyrlige pris af 400 kr! Udenfor Sorø deltog vi i Vikingefestivalen på Trelleborg, hvor vi overværede slaget om Trelleborg den sidste dag – herligt.

Skal du se eller har du set nogle af sommerens teaterstykker, f.eks. I Ingemannsland (Ruds Vedby Borgspil)?
Jeg håber at få tid til at se Ingemann stykket i Ruds Vedby og skal i hvert fald se og høre sommeroperaen i Akademihaven den 11. august.

Hvad er efter din mening byens bedste sommeraktivitet?
Jeg elsker Lynge marked og Lions marked og byfest, men synes også som historiker, at Sorø Museums udstilling om besættelsen i Sorø var fin. Ligesom Helge Torms historiske byvandringer i Sorø også er rigtig gode.

Hvad kunne gøre Sorø en mere attraktiv sommerby?
Sorø er en attraktiv sommerby, men måske kano- og robådsudlejning ved Sorø Sø sammen med picnic kurve kunne være en idé til at tiltrække yderligere turister om sommeren?

Michael Pihl