Instruktør- og skuespillerdrømme fik frit spil, da 7. årgang på Ruds Vedby Skole i november satte sig i instruktørstolen og producerede kreative kortfilm om klassens værdier. Nu kan eleverne lade sig kåre som vinder af mest populære film.

Foto: Anne Kristine Rohaalt

Elevernes trivsel blev sat på dagsordenen, da 7. årgang på Ruds Vedby Skole i november måned havde besøg af Call me og skoleworkshoppen Film Studios, der er en trivsels- og filmworkshop for elever i 7.-10. klasse. Workshoppen har til formål er at få eleverne til at reflektere over klassens trivsel og ikke mindst elevernes egen rolle i det samt at øge både klassens og den enkelte elevs trivsel.

Gennem diskussioner, kreativ udfoldelse og filmproduktion blev eleverne fra 7. årgang udfordret til at arbejde med værdier, leveregler og trivsel. Derudover deltog eleverne i konkurrencen om Publikumsprisen, der går til den film, der har fået flest visninger på Youtube – og som derved har været den mest populære blandt publikum. Og netop det kan 7. årgang på Ruds Vedby Skole nu bryste sig af med filmen ”Den handicappede”, der med 1.680 visninger har været den mest populære blandt alle producerede film i oktober og november.

Med Publikumsprisen følger en check på 5.000 kroner, der blev overrakt til eleverne mandag den 19. december.

Foto: Randolf Carlos Aabye

Elevernes trivsel er en vigtig indsats
Call me har siden 2012 søsat forskellige trivselsaktiviteter med det formål at bidrage til en bedre tone 0g en større trivsel. I skolerne, i danskernes hverdag og i samfundet generelt.

”Hos Call me drømmer vi om og arbejder for et samfund, hvor vi både lytter og taler ordentligt til hinanden. Og vi tror på, at skolerne er det bedste sted at starte. Kan vi give en bedre stemme videre til næste generation, er vi nået langt,” siger Anthony Lim og fortsætter:

”Alle skal være glade for at gå i skole, men lysten til at gå i skole, lytte, lære og lege hænger uløseligt sammen med trivsel. Derfor mener vi, at det er vigtigt at samarbejde med eleverne om at skabe et godt og sundt klassemiljø, der fremmer både klassens og den enkelte elevs trivsel.”

Se vinderfilmen her: