Onsdag den 26. august kl. 14 tages de første spadestik til de nye boliger på Specialcenter Lundebo. Der skal bygges 58 moderne lejligheder til Lundebos beboere. Lejlighederne, som kommer til at bestå af to rums boliger med eget toilet og bad, ventes klar i starten af 2018.

Formand for Social og Sundhedsudvalget, Lars Schmidt, siger: – Det er meget glædeligt, at vi nu omsider kan tage fat på at opføre nye boliger på Lundebo. Når de nye lejligheder står klar, er vi godt i mål med at sikre gode, tidssvarende boliger til beboerne på alle vores institutioner. Det synes jeg, er meget positivt.

Eva Sell
Eva Sell

Leder af Lundebo, Eva Sell, siger: – Det er en drøm, der går i opfyldelse nu. Lige siden Lundebo var en institution under det gamle Vestsjællands Amt, har vi haft et stærkt ønske om at kunne tilbyde mere tidssvarende boliger til vores beboere. Så både beboere og medarbejdere glæder sig enormt.

Foruden de 58 lejligheder opføres også en hotellejlighed til pårørende, som dermed får bedre mulighed for at besøge beboerne på Lundebo.

Byggeriet har et anlægsbudget på 116 mio. kroner.

Det bliver borgmester Gert Jørgensen og udvalgsformand Lars Schmidt, der får fornøjelsen af at svinge spaden på onsdag.