Sorø Kommunes seks folkeskoler sender omkring 500 elever fra 7. og 8. klassetrin på tur til DM i Skills. Formålet er at inspirere eleverne til at overveje en erhvervsuddannelse, når de står over for deres kommende uddannelsesvalg.

En ting er sikker: Vi kommer altid til at have brug for de færdigheder håndværkere, frisører, kokke osv. får med fra erhvervsuddannelserne. De færdigheder sætter Sorø Kommunes folkeskoler fokus på, når omkring 500 elever fra 7. og 8. klassetrin d. 19. april tager turen til DM i Skills for måske at blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg.

Eleverne er allerede begyndt at forberede sig til turen, som både før og efter ledsages af et tema om erhvervsuddannelser og koblingen til de fag, eleverne har i skolen. Hver især skal eleverne finde fire oplevelser at fokusere på under besøget – to valgfrie elementer, et trukket ved lykkehjul og en ting, de bliver inspireret til at opleve på dagen.

Eleverne kan opleve alt fra avanceret teknologi til traditionelle håndværksfærdigheder på turen, som har til formål at åbne elevernes øjne for de mange spændende muligheder, erhvervsuddannelser kan tilbyde.

”Det er vigtigt, at eleverne i de ældste klasser får en bred indsigt i, hvilke veje man kan gå efter folkeskolen. Erhvervsuddannelserne er utroligt vigtige for vores samfund, og et arrangement som DM i Skills er en rigtig god mulighed for at vise de unge, hvor mange mulige veje de kan gå, når de skal vælge en uddannelse,” udtaler Jakob Spliid, formand for Børn og Undervisningsudvalget.

Sofie Ullerup Torpegaard, formand for Arbejdsmarkeds og Erhvervsudvalget, supplerer:

”Turen til DM i Skills skal inspirere flere af de unge til at overveje en erhvervsuddannelse. Ved at give dem førstehåndsoplevelser og indblik i de forskellige færdigheder og karrieremuligheder, der er, håber vi at motivere flere til at forfølge en fremtid inden for et erhvervsfagligt område.”

Efter turen til DM i Skills skal eleverne omsætte deres oplevelser ved f.eks. at skabe et produkt eller udarbejde en præsentation, som de skal fremvise for deres klassekammerater som en afrunding på temaet om erhvervsuddannelser.

Foto: ABW