Af Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen

Fastfrysningen af grundskylden når nu endelig Folketingsalen. Og det bliver til glæde for boligejere i Sjællands kommuner, hvor man for eksempel i Holbæk, Sorø og Vordingborg slipper for store stigninger i grundskylden. Det skaber tryghed for de danske familier, og netop det er kernen af Det Konservative Folkepartis politik.

Det var en stor konservativ sejr i den seneste finanslovsforhandling, da vi fik sikret fastfrysningen af grundskylden. Derfor har jeg personligt glædet mig til lovbehandlingen, fordi vi længe kæmpet for at sikre tryghed til boligejerne. For det kan simpelthen ikke være rigtigt, at der skal skabes bekymringer og uro, hos de arbejdsomme familier i eksempelvis Holbæk, Sorø og Vordingborg, når deres udgifter til boligen tordner i vejret. Heldigvis fik vi sat en stopper for denne udvikling, og grundskylden er nu fastfrosset. Regningerne stiger ikke mere.

Jeg mener, at stigninger i grundskylden er et kerneeksempel på uretfærdig beskatning i Danmark. Flere pensionister oplever eksempelvis, at de må regne på, om de har råd til at blive boende i deres eget hjem. Og det på trods af, at de har slidt og slæbt ude på arbejdsmarkedet og bidraget til det danske velfærdssamfund i mange år. Sådan en behandling fortjener de kort sagt ikke, og det burde være åbenlyst for alle landets politikere.

Danskerne vil til efteråret mærke, at de fremover ikke skal bekymre sig om, hvorvidt grundskylden stiger. For der slår effekten af vores politik igennem. Men betyder det så, at vi ikke har mere at gøre? Her er svaret klart nej. I Det Konservative Folkeparti vil vi forsat kæmpe for familiernes vilkår, fordi de er kernen i vores samfund.