14-årige Matias blev alvorligt kvæstet, efter han blev ramt af et håndboldmål på Stenlille Skole. Nu meddeler Sorø Kommune, at han er bedring.

Skoleleder Steen Windfeldt udtaler:

“Lige nu kan jeg næsten ikke få armene ned: Mor oplyser, efter sygehussamtale i dag, at Matias kan starte op forsigtigt i skole igen her på Stenlille Skole. Han kommer første gang på tirsdag og tager et par rolige timer dagligt. Vi er påpasselige og ser hvordan det går.”

Tiden vil vise om Matias får varige mén, men indtil videre lover det rigtig godt, lyder meldingen. Matias beskrives som en fighter og mønsterelev.

“Matias’ energi og ”gode afsæt” bliver helt sikkert en force, når han skal genoptrænes for at komme på toppen igen”, vurderer Steen Windfeldt.

Ulykken skete den 1. december 2015 i en idrætstime. Et af de små mobile håndboldmål væltede og ramte Matias i hovedet, så han mistede bevidstheden. Alarmcentralen blev kontaktet øjeblikkeligt, og han blev i helikopter fløjet til Rigshospitalet med alvorlige kvæstelser.

Det lille mobile håndboldmål er standardudstyr i kommunens haller. Målet var ikke i brug, da ulykken skete. Sorø Kommune iværksatte straks en række tiltag for at øge sikkerheden i kommunens haller. Bl.a. vil målene i hverdagene fremover stå monteret med det dertil indrettede sikkerhedsudstyr.
Sorø Kommune