Kom og vær med til at åbne de 5 første huler i Verdens Første Huleby. Ja, den er god nok, på Rådhuset har man besluttet, at Sorø skal være intet mindre end VERDENS FØRSTE HULEBY.

Det skal fejres søndag den 23. august kl. 13-16 i Parnas Natur og Aktivitetspark, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Program
13.00 Borgmester Gert Jørgensen (C) holder tale.
13.15 Sorø Brandvæsen fylder vand i ”den lille sø” – og vi skubber den flydende sørøver-hule i vandet.
13.30-14.00 Rundvisning i hulebyen til de 5 huler med Hulemester Barlebo og 6. klasse fra Stenlille skole, der har bygget hulerne.
14.00-16.00 Fri leg i huler og i Parnas Parken.

hulerHvis vejret er godt kan man bade fra den nye bro i Sorø sø. Lynge Broby Idrætsforening sørger for salg af pølser fra grill, brød og drikkevarer. Medbring gerne kontanter eller MobilePay.

I kan sejle til Hulebyen med båden Lille Claus. Det tager ti minutter og i dagens anledning er der flere afgange og rabat på billetterne. Se mere på www.baadfart.dk

Siden februar har de driftige projektmagere i Dansk Hulebyg arbejdet med at få projekt Huleby stablet på benene. Med støtte fra det lokale erhvervsliv, med støtte fra samarbejdspartnere som Stenlille Skole, Kofoedsskole, Selandia Erhvervsuddannelser, Altan.dk og ikke mindst Sorø Kommune – Børn & Familier og Kultur & Fritid – kan Dansk Hulebyg med stor begejstring afprøve hulebyggerlejrskole på Parnas Park i næste uge sammen med 6B fra Stenlille skole, 5 hulemestre og 5 hulemesterassistenter.

Fredag d. 21. august står hulerne færdige og om søndagen vil Dansk Hulebyg fejre de første 5 huler, der forhåbentlig vil udvikle sig til en HULEBY over en periode på 3-5 år.

Bagmændene m/k beskriver projekt Huleby således:

“Projekt Huleby” ønsker at give børn i 5. og 6. klasse over hele Danmark mulighed for at bygge huler i et inspirerende og fagligt stimulerende udendørsmiljø i sommerhalvåret. “Projekt Huleby” samler elementer fra arkitektur, design, matematik, naturfag og byggefagene. Hvert år skal 10 almindelige 5. og 6. klasser på hulebygger-lejrskole for at skabe og bygge huler i naturen, i et landskabsmæssigt interessant område i Danmark. Projektet giver plads til, at elever, der ikke får “så meget ros” i skolen, opdager og oplever nye sider af sig selv – og det gør kammeraterne også. Dermed opleves en anden respekt og synergi, når klassen vender tilbage til den daglige undervisning.

I første omgang afholder vi en første 5-dages lejrskole d. 17.-21. august på Parnasgrunden ved Sorø sø med en 6. klasse fra Stenlille skole. Vi ønsker med andre ord at afprøve og teste “Projekt Huleby” med henblik på at kunne forbedre og justere konceptet, inden vi for alvor går igang med mange lejrskoler og summercamps i 2016. Vores drøm er at finansiere et projekt, der løber fra 2016 og fem år frem. Med 15 lejrskoler og camps om året kan vi bygge måske 200 store og små huler og hermed bygge verdens første huleby.

“Projekt Huleby” udspringer af en serie børneprogrammer DANSK HULEBYG, som vises på DRs børnekanaler Ramasjang og ULTRA. Her designer og bygger hulemester Barlebo fra det fiktive håndværkerfirma DANSK HULEBYG i hvert program en hule sammen med et barn, hvorefter barnet indtager hulen med sine venner eller sin familie til en fest.Programmerne er meget populære og “Projekt Huleby” er opstået i ønsket om, at tv-programmerne kan stimulere børn, forældre eller lærere til at bygge videre i virkelighedens verden.”