Hele 3 lærere fra Sorø Privatskole er blevet indstillet til Politikens Undervisningspris 2015. Det er primært elever og tidligere elever, der vil hylde en lærer, men det kan også være forældre, kollegaer eller andre.

Der er masser af dygtige lærere i Danmark. Der er i hvert fald mange både nuværende og tidligere elever, forældre, kollegaer og andre, som har haft travlt med at indstille dem til Politikens Undervisningspris 2015.

1.956 har tilkendegivet, at de kender en lærer, der fortjener at blive hyldet for deres undervisning. Det er rekordmange indstillinger. Til sammenligning var der sidste år 1.077 indstillinger og året forinden 1.084.

Nanna Kofoed Øhrgaard
Nanna Kofoed Øhrgaard

I Sorø er hele 3 lærere fra Sorø Privatskole blevet indstillet i år. Det drejer sig om Thomas Grejs Mortensen, Simon Egebjerg Nielsen og Nanna Kofoed Øhrgaard.

Om Nanna skriver de blandt andet i begrundelsen på Politiken.dk: ”Hun er den mest positive lærer, vi endnu er blevet ’udsat’ for. Hun har en fantastisk måde at lære fra sig på. Er altid glad og elsker at undervise og er aldrig bleg for at give et kram. Hun tager hånd om også negative situationer med et smil.”

Simon Egebjerg Nielsen
Simon Egebjerg Nielsen

Om Simon skriver de blandt andet i begrundelsen på Politiken.dk: ”Inden min klasse fik ham var matematik langt fra en af mine yndlingsfag, men da vi fik ham blev det hurtigt til en af mine yndlingsfag. Simon er klart min yndlingslærer, fordi han laver sine fag spændende og man føler sig respekteret og på niveau med ham selv, når han underviser og snakker.”

Om Thomas skriver de blandt andet i begrundelsen på Politiken.dk: ”Thomas er med sin facon, sit store brede smil, sin viden og sin tilgang til eleverne, den mest motiverende og engagerede lærer man kan få. Han har ambitioner på elevernes vegne og det kan jeg som forældre godt lide. Alene det at kunne få fagene tysk og historie til at være nogle af elevernes foretrukne fag, er en evne i sig selv.”

Lærerne på grundskolerne, der på mange måder fungerer som et fundament i vores dannelse, modtager absolut flest indstillinger. Med 1.079 indstillinger står de for over halvdelen af det samlede antal indstillinger. Gymnasielærere er blevet indstillet 658 gange, og for erhvervsskolernes lærere er tallet 219.

Thomas Grejs Mortensen
Thomas Grejs Mortensen

”Vi er selvfølgelig utroligt stolte over, at 3 af vores lærere er blevet indstillet til en undervisningspris. Det fortæller mig, at Sorø Privatskole er en attraktiv arbejdsplads med nogle dygtige lærere og pædagoger, som trives med nogle fantastiske elever og stor forældreopbakning,” udtaler Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Formålet med Politikens Undervisningspris er, at hædre lærere eller lærerteams, der er særligt dygtige til at tænde lys i elevernes øjne og få dem til at rykke sig. Indstillingen af læreren skal begrundes og der skal angives eksempler fra undervisningen.

Det er nu op til to ekspertpaneler, at læse de mange indstillinger igennem for at finde frem til tre nominerede fra hver kategori: grundskole, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne. Priserne bliver overrakt 28. april.

Det er tredje år i træk, at Politikens Undervisningspris uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden. De tre hovedpristagere modtager hver 75.000 kroner, hvoraf en tredjedel skal bruges på efteruddannelse eller projekter på skolen. Derudover vil der også blive uddelt seks særpriser, der hver udløser 25.000 kroner.