Der er fart på væksten i Region Sjælland. I alt blev der i 2018 skabt 3.900 nye job i erhvervslivet. Dermed er der nu mere end 200.000 private arbejdspladser i regionen. Et tal der de sidste 5 år har været i konstant vækst.

Det går stærkt i erhvervslivet i Region Sjælland, og antallet af private job er på det højeste for de sidste ti år. I 2018 var der i alt 200.930 job i regionens private virksomheder, viser nye tal.

– Der er kommet godt gang i hjulene i Region Sjællands erhvervsliv. De virksomheder, vi arbejder med melder også om fyldte ordrebøger og masser af travlhed. Og det er jo virkelig gode nyheder for vores område, som ellers har været ret udfordret de sidste ti år, udtaler direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

Væksten i regionen er fortsat særligt trukket af områderne tættest på København, som fortsat har den højeste procentvise vækst i hele Danmark.

– Virksomhederne omkring Køge og Roskilde oplever en kraftig vækst i de her år, og det er jo en tendens, der langsomt smitter af på hele Sjælland. Det er imponerende, at virksomhederne i de områder lige nu vokser mere end København, som trods alt er Danmarks helt store vækstmotor, udtaler direktøren.

Kigger man ned i brancherne, så er det over en bred palette, at der er vækst.

Tidligere har væksten særligt været trukket af Bygge-Anlægsbranchen. Men de nye tal viser, at væksten er spredt ud over alle brancher.

– Det er et sundhedstegn, at det ikke er bygge-anlæg, der trækker væksten alene. Byggeriet er meget konjunkturfølsomt, så derfor kan det hurtigt gå den anden vej i de brancher. Så når væksten nu udgøres af alle brancher over en bred kam, så er det en mere “bæredygtig” vækst, som vi forventer kommer til at holde et par år ud i fremtiden, fortæller direktøren.

Ifølge Mads Váczy Kragh er det, der afgør fremtiden for de Sjællandske virksomheder, først og fremmest evnen til at forny sig – altså tænke i nye produkter, services og forretningsmodeller.

– De seneste år har lært os, at ting kan ændre sig på meget kort tid. Så det er helt afgørende, at man som virksomhed konstant forsøger at komme på forkant. Så de fyldte ordrebøger i dag skal bruges til at udvikle virksomheden og tage nye skridt for eksempel på de internationale markeder. Kun på den måde kan man sikre sig, at væksten i dag ikke er vendt til afvikling i morgen, fortæller Mads Váczy Kragh.

Tallene er beregnet af Center for VækstAnalyse med baggrund i data fra Danmarks Statistik.

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland.