Katte er kødædere. Af denne grund er det bydende nødvendigt, at størstedelen af deres kost består af animalsk fedt og proteiner. Samtidig er foderallergier og andre ernæringsrelaterede sundhedsmæssige problemer i stigende grad et udbredt problem. Årsagen til dette kan være ingredienser af ringere kvalitet i foderet, såsom korn, samt nogle gange også det egentlig uundværlige protein.

De berørte katteejere ved ofte af egen erfaring, hvor tidskrævende søgen efter et mere letfordøjeligt kattefoder kan være. Imidlertid kan man siden for nylig få et nyskabende alternativ i form af foder med insektprotein.

I det følgende forklarer vi dig, hvorfor larverne fra den sorte soldaterflue, som I love my cat anvender i nogle fodersorter, er ideelle som en sund proteinkilde til katte.

Er insekter velegnede som erstatning for kød?

Det er selvfølgelig vigtigt for dig, at din kat forsynes optimalt med alle næringsstoffer gennem sit foder. Det er derfor forståeligt, hvis du har dine tvivl og spekulerer på, om insektprotein overhovedet kan være en egnet erstatning for kød.

Dette spørgsmål kan dog hurtigt besvares med et rungende ja, for insektprotein indeholder alle de essentielle aminosyrer, som katte har brug for, og har en høj biologisk værdi.

Derudover er det let at fordøje og kan let hamle op med traditionelle kilder til protein, såsom kylling eller fisk. Med insektprotein kan du derfor være sikker på, at du også forsyner din kat permanent med insektprotein efter behov, så et foderskifte ikke udgør nogen risiko for din firbenede ven.

Insekter som en allergivenlig proteinkilde

Eftersom insekter indtil nu kun sjældent har været brugt som proteinkilde i kattefoder, har de praktisk talt intet allergipotentiale. Insektbaseret kattefoder er derfor et sundt og letfordøjeligt alternativ for især dyr med foderallergi.

Bortset fra det sikrer insektproteinets gode fordøjelighed, at nyrerne ikke belastes unødigt, hvilket er en stor fordel, især for katte med en nyresygdom, samtidig med at den lave pH-værdi kan hjælpe med at nedbryde blæresten.

Insektprotein scorer point også på miljøbeskyttelse

Insektprotein er ikke kun et sundt alternativ til en passende ernæring til katte. Derudover er det også et miljøvenligt alternativ til konventionelt kød.

Når alt kommer til alt er moderne dyrehold forbundet med betydelig forurening, så det er på høje tid til at genoverveje produktionen af mad og foder til mennesker og dyr.

Insekter har også vist sig at være et ideelt alternativ, fordi de normalt kan fodres med grøntsagsaffald, og det kræver lidt plads at opdrætte dem. Derudover producerer de ikke nogen klimaskadelig metan under fordøjelsen, som det f.eks. er tilfældet med kvæg.

Som proteinkilde for de cirka 1,3 millioner katte i Danmark kan insekter uden tvivl yde et værdifuldt bidrag til aflastning af miljøet.
Insektbaseret kattefoder uden kunstige tilsætningsstoffer

Et godt kattefoder er altid kendetegnet ved brug af udelukkende naturlige ingredienser samt ved at undgå brugen af korn fuldstændigt. Dette gælder selvfølgelig ikke kun kattefoder med de klassiske proteinkilder, men også sorter med insektprotein.

Af denne grund indeholder det insektbaserede tør- og vådfoder fra I love my cat kun nøje udvalgte ingredienser. Ud over insektprotein fra den sorte soldatsflues larver omfatter disse for eksempel laks og hørfrøolie som kilde til fedt af høj kvalitet.

Enhver, der vælger kattefoder af høj kvalitet med insekter, kan derfor være sikker på, at få et afbalanceret og letfordøjeligt foder til din kat.

Det vigtigste i et overblik

Selvom man i første omgang måske skal vænne sig til insektprotein som ingrediens i kattefoder, viser det sig ved nærmere eftersyn at være et sundt alternativ, som let kan udskiftes med konventionelt kød på længere sigt.

Hvis du ønsker at danne dig en idé om det, kan du finde insektbaseret kattefoder samt kosttilskud og plejeprodukter, der også drager fordel af de gode egenskaber i insektprotein og insektfedt, i webshoppen Der Zooexperte.