Helge Christensen, Frivilligcenter Sorøs formand gennem hele Frivilligcentrets udvikling og levetid (siden 2012), døde den 19. november 2020 efter alvorlig sygdom.

Helge havde et stort hjerte for udsatte mennesker. Som frivillig arbejdede han især bag kulisserne – han havde evner og stor lyst til at varetage formands- og administrations-opgaver, og han var derved med til at skabe gode rammer for de frivillige. Men Helge var også med ude i aktiviteterne – han var altid klar til praktiske opgaver, og han brændte for at udsatte brugere også selv skulle blive en del af organisationens frivillige korps.

Helge har gjort et stort, vigtigt og værdifuldt frivilligt arbejde for Frivilligcenter Sorø, flere andre betydningsfulde frivillige fællesskaber og Sorø Kommune.

Dansk Folkehjælp Vestsjælland var nok det frivillige fællesskab, som Helge brændte allermest for. Her var Helge en der vidste alt om foreningsdrift, en stærk tovholder, og en der gerne lod alle de andre frivillige få det sjove arbejde. Og så stod Helge og Kirstens (Helges kone) hjem altid åbent, hvis man havde brug for en snak.

Helge var med i arbejdet for at få et hospice til Dianalund. Han var en ildsjæl både for Støtteforeningen og for Hospicegården. Han sad i bestyrelsen flere gange, senest som formand fra 2012 til 2016. Selvom han trådte ud af bestyrelsen i 2016, fortsatte han sit virke for bestyrelsen som regnskabsfører og medlemsansvarlig.

Da det kom på tale at få et frivilligcenter til Sorø, kom Helge også med i spidsen for det arbejde. Han blev valgt som formand efter Frivilligcentrets stiftende generalforsamling i 2012, og med stærk organisatorisk kompetence har han varetaget formandsposten lige siden. Han var vedholdende men spredte også glæde i Frivilligcentrets samarbejde med Sorø Kommune. Helge brugte meget af sin tid på Frivilligcentret, og han var altid klar og tog sig god tid til en ligeværdig snak, når der dukkede udfordringer op.

Vi er mange i Frivillig-verden, der savner Helge.

 

Helge Christensen