At møde et menneske i sorg kan være udfordrende, for hvad er det rigtige at sige eller gøre? Hvad nu hvis den sørgende bliver ked af det?

Hvordan og hvorfor skal man møde et menneske i sorg? Det vil Rune Rønne give sit bud på onsdag den 11. november kl. 19-21 i Multisalen på Borgerskolen, Alleen 8, 4180 Sorø.

Rune Rønne er stifter og daglig leder af foreningen PUST – En forening for samtalegrupper og møder i den forbindelse mange mennesker i sorg. Hans foredrag er således både en fortælling om sit eget tab men også mødet med andre mennesker i sorg. Rune deler sine erfaringer med, hvordan man kan tilgå mennesker i sorg – med respekt, ærlighed og en god portion humor. Han byder ind til en åben dialog om sorg, pårørende og alle de fordomme vi har om sørgende.

”Delt sorg er halv sorg, delt glæde er dobbelt glæde” er et gammelt engelsk ordsprog, som danner grundlag for Runes tilgang til sorgarbejdet. Vi skal aldrig være bange for, at møde et menneske i sorg og lytte til personens fortælling om at miste. Alle mennesker har evnerne til at hjælpe et menneske i sorg, vi skal blot finde modet til det.

Tilmeld dig via LOF Sorø lige her

Foto: ABW