Peter Skou og Rasmus Lind vinder Guld i letvægts dobbeltsculler for herrer, oplyser Sorø Roklub i en pressemeddelelse.

I seniorsammenhæng er parret helt ungt, nemlig Rasmus Lind som første års senior og Peter Skou er endnu stadig junior roer.

Drengenes første udfordring var at komme ned i vægt og holde en gennemsnitsvægt på 70kg. Rasmus havde tidligere klaret 72,5 kg ved U23-EM, han skulle længere ned og for Peter var det første gang at konkurrencen blev forstærket af denne opgave. To timer før start blev vægten godkendt og nu gjaldt det om at ligge den del til side og fokusere på løbet.

Peter og Rasmus kendte modstanderne, om end til DM møder man nye konstellationer, da kun klubhold må stille op. Race-planen var at komme hurtigt ud af starthullet, holde et højt tempo og stille og roligt øge afstanden til konkurrenterne ned over banen. Det blev udført til punkt og prikke og i mål vandt parret med hele tolv sekunder til nærmeste modstander hvilket svarer til 3-4 bådlængder. Flot roning af de to unge kaproere og en god afslutning på en meget speciel sæson 2020 hvor især for Peter Skou har sæsonen budt på næsten en hel sæson med samlinger, selekteringer og meget hård træning, for derefter at opleve at Nordiske-, Verdens- og Europa-Mesterskaber efterhånden blev udsat og senere aflyst.

Rasmus Lind vinder bronze i letvægts singlesculler.

Her kom den unge Sorø roer op mod mere erfarne og meget ældre roere, blandt andet Bagsværds Oscar Petersen som indtil nu sidder på Danmarks Rocenters Ol-satsnings båd 2021 og Århus’ James Dodd, som Rasmus langsomt gennem sæsonen har nærmet sig.

Rasmus har gennem sæsonen arbejdet meget med at holde høj fart i starten af løbet, dette virkede perfekt på dagen og efter 500 meter lå Rasmus i front af feltet. Herefter begyndte den ni år ældre Oscar samt den tolv år ældre James at gå forbi Rasmus. Med en meget stærk slutspurt på de sidste 300meter, indhentede Rasmus næsten James Dodd’s forspring og kun et sekund skilte de to roere i mål, Rasmus fik en flot bronzemedalje.

Danmarksmesterskaberne kunne efter mange overvejelser og forberedelser afholdes, men ikke uden en lang række tiltag som gjorde oplevelsen meget anderledes end vanligt.
Først og fremmest var løslisten barberet voldsomt ned, så kun DIF og forbunds mesterskaber blev afviklet i alders klasserne junior A og Senior. Dette betød at de yngste roere i junior D,C og B ikke kunne komme til start, ligesom masters roerne heller ikke fik lov at komme til start.

Dernæst var regatta pladserne opdelt i zoner, roerne skulle under hele arrangementet bære mundbind, kun når roerne var på vandet, måtte mundbindet tages af. Ingen badeforhold, ingen salg af fødevarer, ingen tilskuere og kun få hjælpere tilstede.

Mesterskabet var opdelt, så det afholdtes over to weekender, junior A d. 9-10 oktober i Holstebro på halv distance, nemlig 1.000meter. I Holstebro deltog Sorø med et helt nyt hold i dobbeltsculler, nemlig August Coutant og Tobias Handberg. Drengene deltog for at få regatta erfaring i rygsækken. August og Tobias fik en skæv start grundet baneskift lige inden starten, de fik styr på retningen og fik roet sig op gennem feltet og med kun 1,5 sekund fra en finaleplads, var indsatsen godkendt.

Næste arrangement var senior DM som afholdtes d. 17-18. oktober på Bagsværd Sø. Her deltog Peter Skou og Rasmus Lind.

Pressefoto
Pressefoto