Nystiftede Sorø Jazzklub åbner for medemskab. Klubben lover mindst fire årlige arrangementer. Kontingent er 200 kr.

For nylig tog en kreds af jazzelskere anført af kapelmester Ancher Grøn, Døjringe, initiativ til at danne en jazzklub. Formålet er at booste jazzinteressen i Sorø som supplement til Sorø Jazzen, der arrangerer professionelle jazzkoncerter. Det er siden 2013 blevet til hundredevis af koncerter på spillesteder overalt i Sorø kommune i forbindelse med bl.a. Sorø Jazzfestivalen i juli og vinterjazzen i februar. Sorø Jazz udspringer af et kommunalpolitisk ønske om at føje jazz til de lokale kultur-events og administreres af en håndplukket bestyrelse udpeget af byens Victoria Teater. Musikvalg og tilrettelæggelse af koncertprogram ledes af Allan Aistrup i det til formålet etablerede bookingbureau Jeronimus ApS.

Det kan man ikke melde sig ind i. Men det kan man nu i foreningen Sorø Jazzklub.

Indmeldelse sker pr. mail til soroe.jazzklub@gmail.com med angivelse af navn, email, telefonnummer og postadresse. Klubben beder også om alder (af hensyn til en anonym statistik). Årskontingentet på 200 kr. gældende fra 01.11.20 til 31.10.21 betales til Jazzklubbens konto i Danske Bank, regnr. 9570, konto 13088586 med teksten ”Sorø Jazzklub, kontingent 20-21”.

Da foreningen økonomisk starter på næsten bar bund, anmodes nye medlemmer om at støtte op om virksomheden ved umiddelbart at foretage indbetalingen. Efter betalt kontingent returneres indmeldelsen med en kvitteret og stemplet påskrift, og benyttes derefter som foreløbigt og personligt medlemskort.

Klubben oplyser, at medlemskab giver adgang til klubbens fire faste arrangementer i november, februar, maj og august – og mellemliggende arrangementer til stærkt nedsatte priser. Det første arrangement bliver lørdag den 21. november kl. 19.30, hvor Jazzklubben præsenterer Ken Lending Blues Band i Naturbørnehuset, Veddevej 19, 4190 Munke Bjergby.

Blandt sine fremtidige aktiviteter lover Sorø Jazzklub kommenterede musikoptagelser, beretninger fra musikere og musikfolk, intim-koncerter med små besætninger samt festlig snak og samvær omkring epokernes mad og drikke. ”Og selvfølgelig skal der swinges til jazzens egne danse,” erklærer den ny jazzklubs bestyrelse. Den består foruden formanden Ancher Grøn af Otto Sejersen og Rikke Haugaard fra Katrinelunden i Sorø Sønderskov, hvor der har været spillet jazzkoncerter under de sidste års sommerjazzfestivaler.

Musikveteran i spidsen for Sorø Jazzklub
Ancher Grøn er musiker, saxofonist og kapelmester med hjerte og erfaring solidt plantet i jazzen. I sin pure ungdom optrådte han flittigt med sit ”Ancher Grøn Big Band” og til Sorø Jazzfestivalen har han i nyere tid to gange genskabt sit bigband og leveret forrygende koncerter med Duke Ellington og Oliver Nelson’s repertoirer. I sin professionelle musikkarriere har han arbejdet med så fornemme ensembler som Det Kgl. Kapel, Radiosymfoniorkestret og Berlinersymfonikerne: Desuden har han udført et omfattende organisationsarbejde med uddannelsesprogrammer til kunstneriske og faglige musikinstitutioner. Ved sin pensionering for nogle år siden slog han sig ned i Døjringe nord for Sorø.

JAZZKLUBBENS FØRSTE KONCERT
Kenn Lending Blues Band

Jazzen udgik helt og holdent fra “The Blues”, og det samme gør vi, når Sorø Jazzklub åbner og præsenterer sin første koncert, fortæller Jazzklubformand Ancher Grøn. Få i Danmark kan præsentere alle dens veje og traditioner bedre end guitarist, sanger og komponist Kenn Lending, der bl.a. gennem et mangeårigt duo-samarbejde med en af stilens største legender, sanger og bluespianist Champion Jack Dupree (1910-92) opførte mere end tusind koncerter i 35 lande, og lærte og med-udviklede enhver side af musikformens liv og raffinementer. Ja, selv dens kogekunst, som her forestås og serveres i Kenn’s egen udgave “som elsket af Fats Domino”. Og naturligvis med indsigt i blues’ens dansetraditioner, som vi selv forsøger os i, når vi alle for denne ene aften er “living the Blues”!
Der er med stolthed, at Sorø Jazzklub præsenterer denne begivenhed, helt efter klubbens koncept, og styret med sikker autoritet og autencitet af en fremragende musiker og sand kender.

Lørdag den 21. november kl. 19:30 i Natur-Børnehuset, Veddevej 19, 4190 Munke Bjergby.
Medvirkende: Kenn Lending (guitar og vokal), Henning Verner (keyb.), Frank Larsen (trommer) og Svenni Svafnisson (bas).
Med masser af plads til corona-sikkerhed og alle muligheder for en fantastisk og uforglemmelig aften. Og husk også – for egen og andres sikkerhed – at medbringe mundbind efter behov eller hvor det kan være påbudt.