Lokalarkivet i Dianalund – Sømosevej 44 – er lukket i juli måned. De åbner igen 13. august.

Men hvad skal den historieinteresserede så lave indtil da?

Der er flere muligheder, oplyser arkivleder Jørgen Mogensen:

• Spille på den nye E-wall lige over for Arkivet, her har jeg lavet et spil om historien i Dianalund by. Du skal bruge din IPhone eller IPad og downloade appen ”play alive”. Der er wi-fi ved E-wallen, så det går let. I appen henter man så spillet, som jeg har lavet ”Kend din by”

• Man kan også bruge sin IPhone eller IPad til kulturhistoriske vandringer. Her skal man ind på http://gammeldianalund.dk/historier-2/byvandringer/index.html. Her vil man se 3 ture: en oldtidstur, der bør foretages på cykel eller i bil. Eller to gåture i henholdsvis Dianalund og Ruds Vedby. Husk at trykke på de røde tal.

• Er man ikke til IPhone og IPad kan man tage bogen ”Guidede cykelture omkring Dianalund”. Heri er der 8 cykelture, med fortællinger på udvalgte steder om vor egn i gamle dage. Bogen kan lånes på biblioteket.

• Skulle det blive regnvejr, kan man læse en bog. I alt er der udgivet over 30 bøger om lokalhistorien her i Sorø kommunes Nordvestkvarter. F.eks. De 13 bøger ”Langs Landevej 255”, ”Dianalund Besat 1940-1945” eller ”Dianalund før og Nu”. Bøgerne kan alle lånes på biblioteket. Forsiderne er vedlagt

• På netsiderne vhid.dk og gammeldianalund.dk er der også mange historier fra vor egn

Pressefoto
Del på sociale medier