En campingplads fik udvidet deres overnatningskapacitet. Shopsjælland.dk fik gjort det muligt at lave en fælles webshop for butikkerne i Vestsjælland. Og ’Wrappy’ fik tilskud til en produktionsmaskine i millionklassen til at fremstille bæredygtig madindpakning.

Der findes masser af innovative, bæredygtige, kreative tiltag og idéer med økonomisk vækstpotentiale, som samtidig også skaber liv i lokalsamfundene. Men det kan være svært selv at finde midler og ressourcer til at få ført idéerne ud i livet. LAG, som står for Lokale AktionsGrupper i Midt-Nordvestsjælland uddeler hvert år støttemidler til projekter, som netop kan være med til at skabe liv og vækst til gavn for et lokalområde.

Foto: ABW

Erhvervschef i Sorø Erhverv, Laila Carlsen, siger:
– LAG-midlerne er en rigtig god måde at få støtte til de lidt mindre men i høj grad vigtige projekter for en kommune som Sorø. Projekter som kan være med til at skabe liv og vækst i de mindre landkommuner er vigtige for vores muligheder for at skabe arbejdspladser, tiltrække turister og tilflyttere. Desværre er der ikke så mange, der kender til muligheden, og derfor ikke er klar over de måske kan få økonomisk hjælp til at få en forretningsidé gjort mulig. Og det er ærgerligt, når man tænker på det store potentiale, der ligger heri.

Mandag den 24. februar inviterer Sorø Erhverv og LAG Midt-Nordvestsjælland derfor til orienteringsmøde kl. 16.30 på Sorø Rådhus. Her kan man blive klogere på, hvad LAG-ordningen er, hvilke projekter der kan modtage støtte, og hvordan man ansøger om at få andel i LAG-midlerne. Den almene pulje på knap 4 mio. kr. har ansøgningsfrist 27. marts 2020.

Læs mere om LAG-midler, og se hvilke projekter der før har fået støtte på https://lag-midtnordvestsjaelland.dk/. Her kan du også tilmelde dig orienteringsmødet.