Ovenpå Sorø Regattaen og ikke mindst forårets kaproninger og træningssamlinger er der i weekenden udtaget roere til årets ’Coupe de la Jeunesse’, som i år foregår i Milano den 2.- 4. august. Roerne har deltaget i en projektgruppe med 16 roere, som igennem forår og sommer nu er selekteret ned til 6 roere, som alle er udtaget. Fra Sorø Roklub er der to medlemmer, der deltager – Jannick Wly og Rasmus Lind.

Projektet er drevet af Kraftcenter Roskilde med trænerne Viktor Lous (Roskilde) og Ulla Hvid (Sorø).

Jannick Wly Andersen (Sorø) skal ro dobbeltfirer med Jeroen Grimmelikhuijzen (Bagsværd), Victor Lauritzen (Roskilde) og Casper Girke (DSR) – træner Viktor Lous (Roskilde).

Rasmus Lind (Sorø) skal ro dobbeltsculler med Aske Storm (Viking), træner Ulla Hvid (Sorø).

’Coupe de la Jeunesse’ er efter EM og VM, den hårdeste juniorkonkurrence i Europa. Her deltager i år rigtig mange roere med VM-potentiale, og ligesom Danmark sender mange andre nationer deres bedste roere hertil i år, grundet den dyre rejse, som junior VM i Tokyo i år udgør. Der bliver derfor hård kamp om medaljerne og ikke givet ved dørene til denne konkurrence.

Jannick roede med sit hold et flot løb til Sorø Regattaen, hvor de ikke mødte den store konkurrence, så for at blive udtaget, var det en kamp mod uret. Kunne drengene ro så hurtigt, at de vurderes at gå i en A-finale, var de udtaget. Drengene har haft en uge sammen i båden, og selv på et tidligt tidspunkt har de fundet god fart. Men den korte tid sammen betyder også, at der er meget mere at komme efter, og sommeren skal gå med daglig træning i Sorø og senere en træningslejr i Sverige umiddelbart op til ’Coupen’.

Rasmus har tidligere roet dobbeltsculler sammen med Aske, men ikke i denne sæson. Så også efter kort tid sammen i dobbeltsculleren var det virkelig flot at ro kun 5 sekunder fra holdet fra Bagsværd / Kvik, som senere skal til junior VM. Desværre er der grundet økonomi kun to pladser til årets junior VM, og her trak Rasmus og Aske altså det korte strå i det tidlige forår. Men det er flot, at de ligger så tæt, ikke mindst da Aske er to år yngre end resten af gruppen. Nu får de to Sorø/Viking-roere en god oplevelse i Milano, og ligesom dobbeltfireren får de en god sommer til at finde mere fart sammen.

Læs mere her.

Rasmus og Aske i blåt, vinder sølv kun 5 sekunder efter Bagsværd / Kvik som skal til junior VM i Tokyo senere på året. Foto: Sorø Roklub.
Jeroen, Victor, Casper og Jannick vinder sikkert guld i dobbeltfirer foran Holstebro. Foto: Sorø Roklub.
Del på sociale medier