Ved skoleårets afslutning kunne børn og medarbejdere ved Frederiksberg Skole glædes over, at etablering af udendørs arealerne ved skolen er færdige. De sidste håndværkere har forladt skolens område og den tidligere byggeplads er nu omdannet til et grønt og kreativt aktivitetsområde.

Det man tidligere forstod ved en kedelig skolegård, er gjort til skamme. Græs og træer spirer og gror. På den nye grønne legeplads er der kreative udfoldelsesmuligheder for både stille og vilde lege. Enkelte aktivitetsområder skal dog renoveres, men helhedsindtrykket er en meget velfungerende og grøn legeplads.

Formand for Teknik og Miljøudvalget Jens Nygaard udtaler: ”Det er prisværdigt, at alle brugere af skolen og naboerne har udvist tålmodighed med det omfattende byggeprojekt. Efter syv års indsats har Sorø Kommune nu et af landet mest innovative og sunde skolebyggerier. Og ikke mindst med fantastiske omgivelser, der ligefrem opfordrer til leg og læring til glæde for børn og borgere i området”.

Legepladsen ved Frederiksberg Skole er blandt de 11 kommunale legepladser, der er åbne for alle børn og barnlige sjæle. Udover de seks folkeskoler er legepladserne ved følgende daginstitutioner åbne: Grønnegården, Frederiksberg. Holberghaven, Sorø. Magdalene Haven, Sorø. Villa Villakulla, Pedersborg. Natur-Børnehuset, Munke Bjergby.

Frederiksberg Skole. Foto: Sorø Kommune.
Frederiksberg Skole. Foto: Sorø Kommune.