I den kommende uge får Sorø Klosterkirkes Drenge- og Mandskor besøg af et ungdomskor fra Prag. Koret er på besøg i Sorø i dagene fra den 30. april til den 2. maj.

Studio Rolnicka blev grundlagt i 1978 af Karel Virgler. I dag består hele ensemblet af ca. 300 unge sangere i alderen 5 til 18 år. Alle børn er opdelt i fem grupper efter evner og alder, mens Tour Koret omfatter femogfyrre af de bedste sangere mellem 10 og 18 år.  Koret er akkompagneret af Ondrej Konopa og Jakub Mikeš samt dirigeret af Hana Virglerová.

Rolnicka udfører hvert år tredive til fyrre koncerter både i Tjekkiet og i udlandet. Disse omfatter festivaler, velgørende koncerter og andre arrangementer, der afholdes på en række forskellige steder – både i store koncertsale og kirkekoncerter. Koret samarbejder med orkestre, solister og med andre kor. Børnene nyder især at deltage i udvekslinger og fælles koncerter, der byder på kor og orkestre fra udlandet, der kommer på besøg i deres hjemby Prag.

Koret har i de senere år opnået international anerkendelse, hvor de har udført koncerter i næsten alle europæiske lande og gennemført tre succesfulde ture. Koret har modtaget en række præmier til prestigefyldte internationale korkonkurrencer for sin lydkvalitet.

Rolnicka og Sorø Klosterkirkes Drenge- og Mandskor vil sammen lave en koncert i Sorø Klosterkirke onsdag den 1. maj kl. 19.00. Der er fri entré – så kig forbi.

Rolnicka. Foto: Sorø Klosterkirke.