Sorø Kunstmuseum kan se tilbage på et spændende jubilæumsår i 2018.

De 75 år blev fejret i det flotteste solskinsvejr den 2. juni med åbent hus og fest for børn og voksne. De mere end 2.500, der gæstede museet i dagens løb deltog i en stor buket af oplevelser i kunstens navn: I udstillingssalene fortalte en række kulturpersonligheder om deres yndlingsværker og man kunne bl.a. opleve skuespilleren Andrea Vagn Jensen fortolke Hanne Vibeke Holsts monolog over Michael Kviums maleri En køkkenscene. Den dansk-sicilianske kunstner Alfio Bonanno lavede naturworkshop med børnene, og elever fra Sorø Musiske Skoles teaterlinje performede udvalgte kunstværker. Et af dagens højdepunkter var også forfatteren Jens Blendstrups festtale, der med humor levendegjorde personer og begivenheder fra museets 75-årige historie.

På sommerudstillingerne Søren Martinsen: GIGANTERNE og Thomas Hylander: Shelfies. Historier fra køkkenmøddingen, lagde Hylander et nyt blik på museets guldaldersamling, mens Martinsen kastede et kærligt og kritisk blik på Sorø, og lod den industrielle udvikling tage livtag med det romantiske landskab.

I efteråret fik museet besøg af kulturminister Mette Boch, der åbnede særudstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år med værker af bl.a. Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring og Th. Bindesbøll. Udstillingen fik samtidig med- og modspil af en særophængning af museets egen samtidskunst, hvor temaet “guld og grønne skove” blev udfordret.

Nu ser Sorø Kunstmuseum frem til at byde velkommen til en bred vifte af kulturtilbud i 2019.

Foto: Sorø Kunstmuseum