Klubben på Sorø Privatskole afholder Børnenes Rekorddag i Sorø i samarbejde Børnenes Rekordbog og klubber fra andre kommuner. Alle under 18 år kan deltage i rekordforsøgene og voksne er velkomne til at heppe og kigge på. Børnenes Rekorddag finder sted lørdag d. 6. oktober i Holberg Arkaden kl. 11-15.

Holberg Arkaden i Sorø bliver fyldt med børn, som skal slå skøre og sjove rekorder, når klubben på Sorø Privatskole afholder Børnenes Rekorddag sammen klubber fra andre kommuner. Børnenes Rekordbog kommer til Sorø i håbet om at opleve en masse forskellige rekordforsøg, hvoraf nogen kan komme med i næste rekordbog. Nogle børn går efter at slå eksisterende rekorder, som er i rekordbogen, og andre børn kommer for at sætte helt nye rekorder, der skal optages i rekordbogen. Derudover vil der være fælles rekordforsøg, der kræver mange børn, som man kan deltage i, hvis man møder op.

”Det er ikke hver dag, at Børnenes Rekordbog kommer til Sorø, så vi håber selvfølgelig, at der er mange som vil dukke op og bakke op om rekorddagen i Sorø. Det her er ikke kun for klubbørnene på Sorø Privatskole, men for alle børn i Sorø i alderen 0-18 år. Samarbejdet om en rekord giver gode kammeratlige relationer, knytter tætte bånd og skaber en fælles oplevelse. Konkurrenceelementet må ikke overskygge vi-følelsen,” forklarer Gertrud Bendorff, der er pædagog på Sorø Privatskole.

Klubben på Sorø Privatskole har allerede været i gang med at varme op til rekorddagen.

Oscar Lindahl Andreasen, 4.Y på Sorø Privatskole, lå 1 time og 40 min. på en sømmåtte !

”Jeg lå 1 time og 40 min. på en sømmåtte ovre i klubben. Jeg ved ikke, om der er andre, der gjort det før. Det var mig selv, der fandt på det. Det gjorde ondt allerede fra starten af, men der skete ikke noget udover at min ryg var rød og med mærker. De gik væk igen. Jeg gjorde det, så jeg kunne være stolt af mig selv efter, fordi jeg havde gjort det. Nu kommer jeg med i 2020-bogen. Jeg kunne faktisk godt finde på at slå en rekord igen,” fortæller Oscar Lindahl Andreasen, der går i 4.Y på Sorø Privatskole.

Hvis man ikke går i en af klubberne, som samarbejder med Børnenes Rekordbog, skal man normalt kontakte det lokale regionskontor og få en kontrollant ud for at kontrollere et rekordforsøg, før det kan optages i Børnenes Rekordbog.

Børnenes Rekordbog startede som en idé hos Mikael Brøgger, bogens redaktør og forfatter, tilbage i 1985, hvor han lyttede til et program i radioen, om nogle børn, der ville optages i Guinness Rekordbog med deres 300.000 styk store kapselsamling. Rekorden var dog ikke nok til at komme i de ”voksnes rekordbog”, så han fik idéen om ”børnenes rekordbog”. Børnenes Rekordbog blev kort efter en realitet og kan nu fejre 30 år jubilæum. Børnenes Rekordbog 2019 kan købes hos boghandlere, i supermarkeder og på internettet.