PRESSEMEDDELELSE

Dette forår både et kursus i Dianalund og et aftenhold i Sorø
”Lær at leve med kronisk sygdom” er et kursus, som næsten alle kommuner i Danmark afvikler. Kurset har fokus på teknikker, som hjælper én til at leve et aktivt liv på trods af langvarig sygdom, som f.eks. gigt, sukkersyge, hjerte-karsygdomme, lungesygdomme eller kræft.

Formålet med kurset er at styrke deltagernes ressourcer til aktiv egenomsorg og daglig håndtering af hverdagen. Deltagerne får gode råd om, hvordan en hverdag med kronisk sygdom kan blive mere aktiv og frisk. Og så er der desuden rig mulighed for at prøve nogle af teknikkerne af derhjemme undervejs.

På kurset arbejdes der bl.a. med:

At håndtere træthed og smerter
Fysisk aktivitet og muskelafspænding
At sætte sig mål, lave handlingsplaner og løse problemer
Kommunikation
Medicinforbrug
Gode kostvaner

Frivillige instruktører og kursusdeltagere, der fortsætter med at se hinanden
”Underviserne er frivillige, der selv lever med en kronisk sygdom og de har gennemgået et kursus, som kvalificerer dem til at undervise andre med kronisk sygdom. At underviserne selv lever med en kronisk sygdom gør, at deltagerne møder stor forståelse for de udfordringer, som hverdagen byder på, når man lever med en sygdom” siger sundhedskonsulent Asta Nissen og supplerer:

”Det er nemlig ikke altid, at familie, venner og kolleger har den indsigt eller forståelse for, hvordan det er at leve med en sygdom. Flere af de hold, der har være afholdt i Sorø Kommune, har ført til, at deltagerne er fortsat med at se hinanden efter kurset. De mødes af og til og støtter hinanden eller arrangerer forskellige sociale sammenkomster. F.eks. ved jeg, at et hold har arrangeret ture til Birkegårdens haver og det er jo netop den slags fællesskaber, som kan være en stor støtte, når man lever med en sygdom.”

I foråret 2011 afholdes et kursus i Dianalund og et aftenskursus i Sorø – og det er muligt at tilmelde sig nu.

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt Sorø Sundhedscenter, Asta Nissen på tlf. 57 87 71 40 eller 57 87 71 61.

Udflugt til Birkegårdens Haver