Mangler du her på falderebet en mandelgave eller lignende, så er den aktuelle Jul i Sorø et hit til alle, der interesserer sig for Sorø, historie eller blot holder af velskrevne og lærde artikler med nostalgiske billeder.

Hvert år udkommer “Jul i Sorø” op til jul. Det er et lokalhistorisk hæfte med artikler om Sorø og Omegn. Det lokalhistoriske hæfte sælges for 100 kr. hos bl.a. Svegård Bøger og Papir, Skjold Burne, SuperBrugsen på Frederiksberg og Fakta i Pedersborg.

De 96 lokalhistoriske sider handler i 2010 bl.a. om Boldhusgade. Det lille stykke vej ved Klosterporten har en spændende historie, der fortælles med stor detaljerigdom af Ole Hoff-Clausen.

Helge Torm har forfattet en bygningshistorisk artikel om det gamle rådhus på Sorø Torv (foto) og alle de andre gamle Sorø-rådhuse.

Der er også artikler om et på skummel vis forsvundet marmorrelief med indskrift til ære for Dronning Margrethe I, Ingemanns horn, der blev stålet, og skulpturen Carina, der blev skrottet efter at have været udsat for hærværk.

Bjarne Stenbæk og Hugo Jacobsen fortæller om Sorøs berømte traktør Trine, der flyttede fra skovløberhuset på Ægir til Vindelbrohuset på Ringstedvej.

Der er meget mere læsestof i Jul i Sorø. Den populære årspublikationen udgives af “Foreningen Jul i Sorøs Venner” (ved Hugo Jacobsen, Bjarne Stenbæk, Peter Larsen, Ronald Stout og Niels Steen Jensen).


Det gamle rådhus på Torvet i Sorø