Så skal der cykles. Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Derfor bakker Sorø Kommune op om Cyklistforbundets børnekampagne Alle Børn Cykler, hvor skolebørn den 2.-15. september dyster om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Cykling med hjelm tæller dobbelt.

Cykelbørn er glade børn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen Alle Børn Cykler vil hjælpe børn til at cykle mere i hverdagen.

Sorø Kommune er blandt de i alt 32 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange lokale skoler som muligt cykler med. Formand for Børn og Undervisningsudvalget i Sorø Kommune, Lars Damgaard, siger:

– Jeg synes, det er flot, at næsten 1300 elever fra Sorø Kommune er med i cykelkampagnen. Hverdagscykling gavner både børnenes trivsel og deres læring, og vi ved alle, at de gode vaner, vi grundlægger i barndommen, er lettere at holde fast i gennem resten af livet. Så jeg vil klart opfordre forældrene til at bakke op om kampagnen og hjælpe deres børn til at cykle en masse en kampagneperioden – og huske cykelhjelmen.

I Sorø Kommune deltager 56 klasser med i alt 1293 elever fra tre skoler i kampagnen.

Cykelstafet med grammatik
Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk.

Med kampagnen får adgang lærerne adgang til en vifte af sjove undervisningsmaterialer – fx cykelstafet med grammatik, et besøg med ’aktiv matematik’ hos en cykelhandler eller et forløb i samfundsfag om doping. Den afsluttes med at finde én vinderklasse samt udnævne Årets Børnecyklist. Årets præmie er mountainbikes i topkvalitet fra Principia til alle elever i vinderklassen.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

– Cyklen er et sjovt og enkelt redskab til at flette motion, frisk luft og gode oplevelser ind i børns hverdag. Selvfølgelig skal vi hjælpe børn til opnå de mange sundhedsfordele, som ligger i hverdagscykling.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør den forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler
• Kampagnen kører den 2.-15. september på skoler over hele landet
• Eleverne dyster på klassebasis om at cykle flest dage til skole og i fritiden, mens lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, som kan inddrages i en række forskellige fag
• Kampagnen indeholder guides til forældre, der vil hjælpe deres børn til at blive sikre børnecyklister
• Kampagnen henvender sig til elever i 0.-10. klasse
• Det forventes, at 100.000 elever på landsplan deltager i årets kampagne
• Kampagnen afsluttes med at finde én vinderklasse samt udnævne Årets Børnecyklist