Af Niels Levinsen, Alternativet i Sorø

Niels Levinsen, Alternativet.

Den grønne vækst kan blive en god forretning for virksomheder i Sorø Kommune

Alternativet vil skabe flere bæredygtige og grønne jobs i vores kommune. På landsplan stiger efterspørgslen på de grønne løsninger år for år.

Ifølge det erhvervspolitiske partnerskab Greater Copenhagen, som Sorø Kommune er en del af, forventes der i vores region en stigning på mere end 11.000 grønne job frem mod år 2035.

Erhvervslivet har for alvor taget dagsordenen til sig og sol-, vind-, og biobrændselsindustrien er i vækst. Det samme kan siges om den kæmpe underskov af underleverandører til disse sektorer.

Lokalt kender vi også tendensen. Det gælder fx installatører af varmepumper og solcelleanlæg, som reducerer energiforbruget. Dem vi har flere af her i Sorø Kommune.

Det gælder landbruget, der arbejder på at reducere energiforbruget i sin drift og leverer råmateriale til biobrændsel. Det gælder lokale borgere som arbejder i grønne virksomheder i og uden for kommunen.

Vækst i grønne jobs er bæredygtig vækst, og den vækst skal Sorø Kommune og virksomhederne være en del af.  Det vil vi kæmpe for i Alternativet sammen med det lokale erhvervsliv.

GemGem

GemGem