Sorø Kommune, nærmere bestemt Dianalund, rummer to meget dygtige talenter indenfor ju-jitsu fighting: Christine og Jonas Nielsen. De træner to gange om ugen i Høng ju-jutsu klub og en gang om ugen i Holbæk på budo skolen, hvor der er mere fokus på fighting.

ju jitsu artikel (3)
Fra det svenske stævne sidste år

Selvom de stadig er meget unge – bare 12 og 9 år – har de opnået store resultater i løbet af de fem år de har trænet. Alene i år er de begge blevet både Danmarksmestre og Sjællandsmestre.

“Senest har vi været i Tyskland til et meget stort stævne sammen med flere af dem, der til dagligt kæmper på landsholdet. Her stillede de begge op i deres egen vægtklasse og vægtklassen over, og opnåede hhv. to gange bronze samt guld og bronze”, fortæller Karen Inge Nielsen, mor til de to talenter.

I maj deltager de i et stort svensk stævne (sidste år vandt de begge guld ved dette stævne), og Danish Open hvor alle lande kan deltage.

Man kommer langt med hårdt arbejde, men det sidste stykke kræver talent, og det er der bred enighed om at Christine og Jonas besidder. Dommerkorpset indenfor ju-jitsu forventer sig meget af de to i fremtiden. Deres største udfordring lige nu er faktisk, at de mangler udfordringer. De stiller jævnligt op i vægtklasser, der er 10 kg tungere end dem selv, eller for Christines vedkommende i drengerækken, for at få passende modstand og kamperfaring. Flere indenfor sporten mener derfor, at det er tid til, de to talenter skal mere udenlands.

Derfor søger Christine og Jonas nu sponsorer, der kan hjælpe dem på vej til udenlandske stævner. Mange erhvervsdrivende foretrækker at sponsere store sportsgrene og hold, men der skal også være plads til at udvikle enkeltpersoner. “Vi vil selvfølgelig gerne tilbyde en passende modydelse (reklame osv – alt efter hvad sponsoren ønsker),” siger Karen Inge Nielsen, der oplyser, at når man yder en passende modydelse, kan en sponsor trække det fra.

Kan du hjælpe, eller kender du nogle, der kan, er du meget velkommen til at kontakte Karen Inge Nielsen på tlf. 61 38 36 76 eller mrsx.dk@gmail.com

ju jitsu artikel (2)
Christine laver en nedtagning
ju jitsu artikel (1)
Fra det nyligt overståede stævne i Bernau bei Berlin