Kultur og Fritidsudvalget har netop besluttet at reducere Sorø Biblioteks åbningstid i Sorø med fire timer og ugen og den bemandede åbningstid i Dianalund med 3 timer ugentligt.

sorø-bibliotekSorø Bibliotek i Storgade i Sorø bliver indenfor de kommende måneder omlagt til åbent bibliotek, hvor man som borger kan lukke sig ind med sit sundhedskort og bruge biblioteket fra tidlig morgen til sen aften alle ugens dage. I den forbindelse vil den bemandede åbningstid blive reduceret.

Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde onsdag valgt at reducere åbningstiden i en overgangsperiode. Det sker for at sikre, at de tilpasninger af personalet, der hører med til overgangen til åbent bibliotek kan foregå på en rimelig måde.

Konkret vil Sorø Bibliotek i Storgade fra den 1. oktober være åbent kl. 13 – 18 om mandagen (hidtil 10 – 19), og det åbne bibliotek i Dianalund vil være ubemandet om fredagen (hidtidig bemanding kl. 11 – 14). Tidspunkterne for reduktionerne er nøje valgt, så det kommer færrest mulige brugere og lånere til gene.

Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Jørgen Larsen, siger:

– Biblioteket har i øjeblikket en ubesat stilling, som på grund af kommunens ansættelsesstop ikke kan genbesættes lige med det første. Det kommer oven i den personalereduktion, der sker i forbindelse med overgangen til åbent bibliotek. For at sikre, at tingene kan hænge sammen, mens omlægningen sker, har vi valgt at justere åbningstiden lidt ned, indtil vi er på plads med det nye.

– I november eller december forventer vi i Kultur og Fritidsudvalget at drøfte, hvordan de nye åbningstider for det åbne bibliotek skal se ud. Det bliver spændende, for det vil synliggøre de helt nye muligheder for at gå på biblioteket om aftenen og i weekenden. Det er der mange af kommunens pendlere og travle børnefamilier, der ser frem til, siger Jørgen Larsen.

Når der indføres åbent bibliotek i Sorø vil borgerne kunne bruge biblioteket i rigtig mange timer om ugen. Dianalund Bibliotek er tilgængeligt for brugerne 90 timer om ugen, og selv om spørgsmålet ikke er endeligt vurderet endnu, forventes det, at afdelingen i Storgade i Sorø vil blive tilgængeligt på nogenlunde tilsvarende niveau.