makikoPianisten Makiko Hirabayashi og violinisten Ingrid Hagel kommer fra hver sin del af verden. Den ene fra Japan, den anden fra Estland. Til juli mødes de i Sorø for at give en prøve på, hvordan de med udspring i klassisk og folkemusik skaber ny inciterende lyrisk jazz.

Det sker på Sorø Kunstmuseum tirsdag den 21. juli kl. 14.00.

Museet har fået jazzpianisten Horace Parlans fine flygel til låns, og det har været en væsentlig forudsætning for at lokke den fremragende japanske pianist til Sorø Jazzfestivalen. De to kvinder akkompagneres af den svenske bassist Erik Olevik og danskeren Jacob Hatholt på trommer.

Forberedelserne til jazzfestivalen i ugen 19-26 juli skrider stadig frem og 14 fine koncerter er foreløbig i hus, så det igen bliver en flot festival med mange tilbud. Der er i år lagt et meget fornyende og kunstnerisk dristigt program med bl.a. en enestående koncert med den amerikanske toppianist Phil Markowitz, introduktion af et helt nyt dansk messengerband, som hylder Art Blakey, mødet mellem de to stjerner inden for henholdsvis klassisk og jazz, Michala Petri og Carsten Dahl, samt ikke mindst en meget stor satsning med en big band koncert over Duke Ellingtons repertorie.

ingridOgså den japansk-estiske gruppe, som spiller poetisk jazz med rødder i både fjernøstligt og baltisk tonesprog, hører til det spændende nye.

Makiko Hirabayashi er født i Tokyo, opvokset i Hong Kong, uddannet i Boston og siden sit 24. år bosat i København, hvor hun er efterspurgt som en meget original pianist. Hun har spillet jazz med bl.a. Marilyn Mazur og Bob Rockwell og modtaget den fine Ben Webster pris. Desuden har hun i Tyskland indspillet et stort klassisk Händelprojekt med strygere og kor.

Ingrid Hagel er som de fleste violinister startet i den klassiske musik. Mens hun gik på det estiske Musikakademi, mødte hun jazzpianisten Butch Lacy, som sendte hende i retning af jazzen. Det førte hende til København og uddannelse på Rytmekonservatoriet. Her har hun siden gjort sin musikalske karriere afbrudt af engagementer i Estland, Schweiz, Italien – og i Sorø som lærer på Den Musiske Skole.

Tirsdag 21. juli kl. 14.00
Makiko Hirabayashi, piano, og Ingrid Hagel, violin og sang – med Erik Olevik, bas, og Jacob Hatholt, trommer.
Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø, www.sorokunstmuseum.dk, tlf. 5783 2229
Entré: 115 kr. eller 225 kr. incl. frokosttapas og 1 pilsner fra kl. 13.00

Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk