Fire gange opfører Sorø Amatør Teater skuespillet ”Tid, håb og ærlighed” i Ridehuset på Sorø Akademi fra tirsdag den 25. juni til fredag den 28. juni 2013, alle dage kl. 19.30.

Stykket begynder i 1919, hvor alt er idyl i familien Conway. Fru Conway er enke og sidder tilbage med sine 6 børn, der er i 20erne og ved at skulle vælge deres vej i livet. Første Verdenskrig er forbi, og de to sønner, Alan og Robin, er hjemsendt fra hæren. Familien er samlet for at holde fødselsdag for Kay, den næstyngste datter. Alle har store forventninger til fremtiden. Udover familien møder vi en veninde til en af døtrene, samt familiens sagfører, der har taget en bekendt med.

Kay har ambitioner om at blive forfatter, men i løbet af aftenen får hun en slags syn, hvor hun ser sig selv og resten af familien ved sin fødselsdag 19 år efter – i 1938. Det er ikke noget kønt syn. Deres drømme og længsler er stort set gået i vasken, og de beslutninger, de selv tog i 1919, eller som andre tog for dem, har haft uventede og i mange tilfælde ubarmhjertige konsekvenser. I tredje akt er vi igen tilbage i 1919 til Kays 21 års fødselsdag og ser nogle af grundene til at det gik, som det gik.

Stykket, der er skrevet af den engelske forfatter J. B. Priestley, hedder på engelsk ”Time and the Conways”. Det er oversat til lejligheden af Jesper Bernøe, en af de medvirkende.

Forfatteren leger i skuespillet med tanken om, at man kan have en forudanelse om fremtiden – som i sidste ende viser sig at holde stik. Men er det virkelig fremtiden, Kay ser? Eller er det hendes præcise indsigt i hendes søskendes og hendes mors personlighed, der sætter hende i stand til at forudse de konsekvenser, som deres beslutninger medfører?

Stykket er i tre akter og varer ca. 1½ time. De 14 medvirkende er;

Mrs Conway, den yngre – Else-Marie Tiedt
Mrs Conway, den ældre – Grete Thomsen
Kay Conway, den yngre – Line Lindegren
Kay Conway, den ældre – Marianne Dræby
Hazel Conway, den yngre – Cecilia Basler Poulsen
Hazel Conway, den ældre – Jeanne Weis
Madge Conway, den yngre – Randi Jensen
Madge Conway, den ældre – Birgit Olsen
Carol Conway – Nanna Klingenberg Andersen
Alan Conway – Michael Erik Larsen
Robin Conway – Esben Dam
Joan Helford – Sara Munk Sørensen
Gerald Thornton – Jesper Bernøe
Ernest Beevers – Niels Hilker
Instruktør – Rune Pommer

Billetter købes ved indgangen, og kan eventuelt – med oplysning om dag og antal – reserveres ved mail til: niels.hilkers@gmail.com. Prisen er 80 kr. og det halve for unge under 18 år.

Sorø Akademi
Sorø Akademi