Pressemeddelelse:

Sorøs ”guldfirer” vandt Danmarksmesterskab helt suverænt
Sorø Roklub er kendt for sine stærke rohold og overraskende satsninger. Det var også tilfældet ved lørdagens Danmarksmesterskab i roning på Bagsværd sø, hvor Nikolaj Berner Høgstedt, Ulrik Romme, Christian Mølvig og Karsten Nielsen, 3 db. verdensmester i letvægtssingle sculler havde sat sig sammen for at deltage i konkurrencen om Danmarksmesterskabet i herrernes ”guldfirer-løb”.

Kampen skulle stå mellem Sorø, Bagsværd og Silkeborg. Starten gik og bådene kom godt fra start – Bagsværd kom ikke overraskende bedst fra starten på hjemmebanen. Sorø-roerne kæmpede sig op på dem og med deres indædte vilje til at ville det samme, nemlig vinde løbet, trak de sig i front og forsvarede alle angreb fra de øvrige hold med teknisk god roning og et rigtig godt ”benarbejde”.

Sorø vandt suverænt over favoritterne fra Bagsværd Roklub i 6.26.1 med Bagsværd på andenpladsen i 6.30.4 og Silkeborg på 3. pladsen i 6.31.08. Med denne sejr har Sorø Roklub nu 4 andele mod Bagsværd Roklubs 11 i den fornemme pokal. Det var 4 meget glade roere og en stolt træner Gert Busk, der mødte på bådpladsen efter løbet og evaluerede det. Sorø roerne havde igen overskredet nogle grænser og satset stort!

Forberedelserne til denne indsats har stået på i en længere periode. En del af forberedelserne har været at nogle af roerne skulle i letvægt – sideløbende med at de har skullet trænet målrettet og seriøst. Roerne var forløst efter løbet, hvor de kun kunne bekræfte at det havde været helt fantastisk!

To unge talentfulde roere til tops i TU Cup!
Sorø Roklubs mange unge talenter har sæsonen igennem roede point hjem i single sculler, db.sculler og dobbelt firer med styrmand. Op mod afslutningen lå Astrid Thougaard Steenberg og Anders Lindblom i hver sit vinderfelt.

Astrid Thougaard Steensberg blev besejret af Bagsværds Mathilde Persson og med New Erichsen på tredjepladsen.

Anders Lindblom blev kun besejret af Malthe S. Piro fra Bagsværd og med klubkammeraten Jacob Grove på 3. pladsen.